Eldningsförbud i Kronobergs län

Länsstyrelsen har beslutat om eldningsförbud i Kronobergs län. Det råder extrem hög brandrisk i skog och mark.

Stäng meddelande

Var med och fira Världsbokdagen

Den 23 april firas Världsbokdagen en temadag instiftad av Unesco 1995, för att uppmärksamma boken och upphovsrätten. Dagen uppmärksammas på olika platser i Växjö, bland annat med seminarium om landsbygden i litteraturen.

Författarna Tomas Bannerhed och Ida Andersen talar om sina författarskap och vilken roll landsbygden har för dem, under heldagen om landsbygden i litteraturenöppnas i nytt fönster i Utvandrarnas hus. Det blir också seminarium, där Karl Lindqvist, litteraturvetare, och Sigrid Fredriksson, ordförande i Margit Fribergsällskapet deltar.

OBS! Evenemanget är april månads evenemang i uppmärksammandet av Årets kulturkommun 2017. Här får du en ny chans att samla stämplar i jakten på att bli Årets kulturälskare.

Inför Världsbokdagen har Växjö bibliotek startat Facebook-gruppen #jagläserlänk till annan webbplats. Gruppen är en plats för den som gillar böcker och läsning. Här delar man läsupplevelser med varandra och sprider boktips. Redan efter första dygnet hade gruppen samlat 250 aktiva medlemmar.

stadsbiblioteket länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterfinns dagen till ära också en bokvagn, med böcker som skänks till unga biblioteksbesökare.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 26 juli 2017