Aktivt lov i centrum

På BG kan du fika, spela spel och musik eller vara med i BG Bandcamp. Scensommar har ett stort program för både ung och gammal, givetvis fri entré. I Linnéparken visas fotbolls-VM på storbild. Karl-Oskar ung har en heldag på Spetsamossen med massor av aktiviteter. Biblioteket och Konsthallen har också många spännande uppdrag och aktiviteter!

aktivt sommarlov

Scensommar

Du som har varit med förut vet vad som väntar – en hel sommar med scenskonstföreställningar i Växjö kommun, under bar himmel och med fri entré. Vi kör igång den 25 juni och växlar inte ner förrän i mitten av augusti. I år bjuds det på snubblande servitörer, en hemvändande melodifestivalfinalist, machetejonglerande cirkusartister, magi i hög hatt, legender i nytolkning, hemliga trälådor, blyga fiskare, en rutinerad allsångsledare, tysk vänortsjazz, depptango under kulörta lyktor, en kalasfinal, hela två livesändningar i radio, och mycket mer. Hela scensommarprogrammet hittar du på: vaxjo.se/scensommarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Växjö stadsbibliotek

Sommar på bibblan! Ålder: 6 – 12 år. Fri entré och ingen föranmälan. Under hela sommarlovet (v. 25 - 33) kommer det under tisdag – fredag, kl.10.00-14.00, att vara ”Sommarlovshäng” på barnavdelningen vid röda mattan och i stjärnrummet på biblioteket. Det kommer att vara alltifrån pyssel, boktips, sagostunder med mycket mera.

Bokslukarsommar

Är du mellan 6-13 år och vill anta sommarens roligaste och bokigaste utmaning? Då är Bokslukarsommar något för dig! Läs fem böcker under sommarlovet och få en bok av biblioteket som tack för att du har läst. Information om hur du deltar får du på ditt närmsta bibliotek. Där får du också armbandet som visar att du är en riktig bokslukare.

Makerspace

På Växjö stadsbibliotek och Växjö konsthall. Ålder: 8 – 12 år. Fri entré! Tillsammans undersöker vi, lär oss och skapar genom kreativitet, teknik och andra material eller tekniker. Det kan t ex vara att vi under en dag skapar berättelser och böcker digitalt eller för hand, bygger robotar av återbruksmaterial och att vi går över till konsthallen och har konstlabb.

Vecka 31, Öppna Makerspace, tisdagen den 30 juli och torsdagen den 2 augusti, kl. 11.00 – 13.00
Vecka 32, anmälan till Makerspace. Tisdag – fredag, kl. 11.00 – 13.00.
Vecka 33, anmälan till Makerspace. Tisdag – fredag, kl. 11.00 – 13.00.

Anmälan till: madeleine.nas@vaxjo.se, senast den 12 juli 2018.

 

Karl-Oskar ung

Spetsamossen lördag 18 augusti, från kl. 12.00
Karl-Oskar ung laddar om och bjuder också i år in till ett stort aktivitetsområde där alla är välkomna, både ung och gammal! Kom till Spetsamossen, vi kör igång mitt på dagen och håller på till kvällen. Givetvis fri entré! Läs mer på Karl-Oskar ungs egen sida.

BG BANDCAMP
Du lär dig att spela låtar i ett band. Du får också möjligheten att utvecklas och lära dig mer på ditt instrument. Du får spela en konsert med fullt ljud och ljus inför dina släktingar, vänner och bekanta. Du som är 12–15 år kan anmäla dig till BG Band Camp 2018. Välj mellan två olika perioder: vecka 25 (18–21/6) eller vecka 26 (25–28/6). BG Band Camp 2018 pågår måndag till torsdag mellan 09.00-15.30. Varje period avslutas på torsdagen kl 18.00 med en konsert på BG´s scen där man får spela upp det man lärt sig. BG Band Camp 2018 är gratis men det är begränsat antal platser. Anmäl dig genom att skriva namn, adress, ålder, telefonnummer, mejladress och önskan om vilket instrument du vill spela, samt även önskemål om vilken vecka som passar bäst. BG Band Camp 2018 är på Bergendahlska gården; Liedbergsgatan 14-16 i Växjö. Skicka din ansökan till: per-oskar.persson@vaxjo.se

Fotbolls-VM på storbildsskärm i Linnéparken
Tisdag 3/7 från kl. 15.00 är det återigen visning av fotbolls-VM på storbildsskärm i Linnéparken. Hoppborgar finns också på plats! Matchen börjar kl. 16.00. Mexico-Sverige onsdag 27/6 på storbildskärm i Linnéparken från kl. 14.00. Utmana Öster på olika fotbollstävlingar och vinn fina priser! Läskickar kommer att vara på plats med massa fotbollsböcker (Läskickar är ett jämställdhetsprojekt med inkludering och mångfaldsarbete inom läsfrämjande). Alkoholfritt område! FIFA slutspel. Fotbollsturneringar! Ansiktsmålning! Välkommen!

Här hittar du en översikt av aktiviterna dag för dag i juni, juli och augusti, klicka på vår egen kalender.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 1 augusti 2018
Se och göra