Tjejer Emellan på fritidsgårdarna

På många av våra fritidsgårdar finns det Tjejer Emellan. Tjejer Emellan erbjuder en positiv och väldigt uppskattad verksamhet för att öka unga tjejers delaktighet, jämställdhet och integration. Målgruppen är tjejer i åldern 13 -20 år.

Vi utgår från den demokratiska tanken, där alla får vara med och bestämma, där alla kan få känna sig delaktiga, och ha en röst.

Vi arbetar med att stärka tjejerna utifrån en metod där tjejerna får "ett eget rum" – för samtal, diskussion, stöd, peppning och utveckling. Det finns en tid i livet då detta kan behövas för att stärka självkänslan och bygga nätverk av nya kontakter. I alla delar av Tjejer Emellan arbetar vi med demokrati och delaktighet, att det är majoritetsbeslut som ska tillämpas. En tjej/kvinna – en röst. För att få rösträtt måste man ha deltagit på en planeringshelg som genomförs två gånger/år. Helgen är viktig dels för att lära känna varandra och för att skapa trygghet för de som inte har arbetat i liknande verksamheter. Här har alla tjejer möjligheter att påverka verksamheten. Du kan komma med förslag på vad vi ska göra och även vara med och genomföra aktiviteter. 

VÄLKOMNA!

Kolla in Tjejer Emellans blogg:

tjejeremellan.wordpress.comlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 27 augusti 2019
Se och göra