Seniorlots

Växjö kommuns seniorlots är ett stöd för äldre att hitta rätt i samhället, både inom kommunens verksamheter och bland andra aktörer. Seniorlotsen vänder sig till dig som är 65 år eller äldre och bor kvar i det egna hemmet.

Seniorlotsen kan användas av personer över 65 år som bor i Växjö kommun och/eller anhöriga som behöver vägledning i tjänster eller aktiviteter som kan underlätta vardagen och skapa större trygghet. Målet är att göra det lättare att hitta rätt i samhället och lotsa rätt när man inte vet vart man ska vända sig. Till exempel kan seniorlotsen förmedla information om och kontakter till:

  • Träffpunkter och aktiviteter för seniorer i kommunen som främjar hälsa och social gemenskap.
  • Föreningar som erbjuder utbildningar i att hantera en smartphone, surfplatta eller dator.
  • Hur man gör om man vill engagera sig som rastfadder eller hjälpa till med läxhjälp.
  • Hur man hittar tillgänglighetsanpassat boende - både seniorboende och trygghetsboende.
  • Vägledning för hjälp med hushållsnära tjänster som exempelvis gräsklippning och städhjälp. Läs mer om hushållsnära tjänster.
  • Vägledning för hjälp med it-support i hemmet, som till exempel hjälp med installation av dator och komma igång med smartphone. Läs mer i foldern It-support i hemmet.

Mötesplatser för seniorer

Det finns många olika mötesplatser i Växjö kommun, men de har en sak gemensamt: det sociala är i fokus.

Engagera dig och hjälp andra

Det finns många sätt att engagera sig för att hjälpa personer som behöver hjälp och trygghet. Läs om hur du kan hjälpa till genom att ge stöd till andra.

Kontakta seniorlotsen

Seniorlotstjänsten är knuten till kommunens kontaktcenter och nås via telefon, 0470-410 00 eller via e-post, info@vaxjo.se. Den som vill träffa seniorlotsen gör det lättast genom att boka en tid. Seniorlotsarna sitter i kommunhuset vid reception Björnen. De kommer också att besöka andra platser i Växjö kommun, för att vara tillgänglig för alla.

Tjänsten finansieras delvis av Familjen Kamprads stiftelse.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 10 december 2019
Stöd och omsorg