Birkagården

Birkagården ger med sin välutbildade personal en god och professionell omsorg i en trygg och bra miljö. Det stöd du får utformar vi utifrån dina önskemål och behov. Vi lyssnar på dina önskemål och försöker hitta lösningar för just dig. Vi hoppas att du ska trivas hos oss och vara nöjd med det stöd du får.

Så arbetar vi för att nå omsorgsnämndens mål

Verksamheten präglas av respekt för ditt självbestämmande och din integritet. I vårt arbete utgår vi från att varje människa är en unik person med egna behov och förutsättningar.

Vi arbetar med kontaktmannaskap och genomförandeplan som ökar din delaktighet och skapar en tydlig struktur för det praktiska genomförandet av omsorgen.

Vi lägger stor vikt vid att mötet mellan dig och oss blir så bra som möjligt.

Aktiviteter och mötesplats

På Birkagården finns en mötesplats några dagar i veckan som du är välkommen till för gemenskap.

På mötesplatsen får du ta del av aktiviteter som läsning, minnesträning, spel m.m. och aktiviter som sittgymnastik. Vid några tillfällen inbjuds till pubafton och musikunderhållning. Du har även möjlighet att delta i gudstjänster.

Hälso- och sjukvård

Hos oss arbetar utbildad och kunnig personal. Undersköterskor och vårdbiträden finns tillgängliga dygnet runt. Sjuksköterskor finns tillgängliga på plats dagtid måndag -fredag. Under övrig tid har vi tillgång till distriktssjuksköterskor och sjuksköterskor i kvälls och- nattpatrullen. Vi har ett nära samarbete med arbetsterapeut, sjukgymnast och läkare.

Boende

Birkagården är en vårdbostad med 26 lägenheter i två plan. Lägenheterna är 30 kvadratmeter och består av ett rum med pentry och handikappsanpassat badrum. I lägenheten finns en höj- och sänkbar säng. Bortsett från sängen möblerar du själv lägenheten. I nära anslutning till lägenheten finns gemensamma lokaler för måltider och aktiviteter.

Hjälp och stöd

Personal finns på plats dygnet runt. Hemtjänstinsatserna ges efter behovsbedömning och i samråd med dig, eventuellt dina närstående och berörd personal. Uppföljning av hur din hjälp fungerar görs kontinuerligt efter behov.

Du erbjuds en kontaktman i personalgruppen. Kontaktmannen har ett särskilt ansvar för att din hjälp fungerar på ett bra sätt. Du och din kontaktman gör en genomförandeplan som beskriver vilken hjälp du får och hur den ska utföras.

Måltider

Måltiden är ett viktigt inslag under dagen. Frukost tillagas på varje våning, middag och kvällsmat kommer färdiglagad från köket på Älgvägen. Du väljer själv om du vill äta i den gemensamma matsalen eller i din lägenhet. Vi erbjuder även mellanmål och något att äta under sen kväll, nattetid eller tidigt morgonmål. Det finns möjlighet till specialkost.

Välj särskilt boende

Kontakt

 • Birkagården

  Telefon

  Våning 2, 0470-432 12

  Våning 3, 0470-432 14

  Besöksadress

  Vildparksgatan 14, Växjö

  Postadress

  Växjö kommun
  Birkagården

  Vildparksgatan 14
  352 41 Växjö

Skriv ut
Senast uppdaterad: 15 november 2019
Stöd och omsorg