Evelid

Evelid är ett särskilt boende som finns på östra lugnet i Växjö. Här har vi nära till natur och sjö. Vårt mål är att du ska känna dig trygg och trivas med ditt boende. På Evelid har vi förutom kompetent och erfaren personal även personal som arbetar med aktiviteter, både individuella och gemensamma.

Så arbetar vi för att nå omsorgsnämndens mål

Vårt arbete utgår från dina förutsättningar, behov och önskemål. Tillsammans med din kontaktman upprättas en genomförandeplan. I planen framgår hur dina beviljade insatser ska utföras och dina särskilda önskemål kring utförandet.

Aktiviteter och mötesplats

På våra stora fina balkonger kan du sitta och dricka kaffe eller bara njuta av värmen under sommaren. Du har även möjlighet att gå ut en runda i vår fina trädgård som finns i markplan. Där arrangeras också midsommarfirande och andra aktiviteter.

Vi erbjuder ett varierat utbud av upplevelser och aktiviteter. Exempel på aktiviteter är sittgymnastik, bakning, högläsning, bingo, tipspromenader, gudstjänster, underhållning, sång och musik.

Hälso- och sjukvård

Hos oss arbetar kunnig personal med mycket erfarenhet. Undersköterskor och vårdbiträden finns tillgängliga dygnet runt. För dig som behöver hemsjukvård finns sjuksköterskor på plats dagtid. Kvällar, nätter och helger finns tillgång till sjuksköterskor vid behov.

Vi har även ett nära samarbete med arbetsterapeut, fysioterapeut samt läkare från vårdcentralen.

Boende

På Evelid finns 45 enrumslägenheter fördelade på två plan, totalt fem enheter. På varje enhet finns en matsal för gemensamma måltider och aktiviteter.

Alla lägenheter är ljusa och trevliga och har i stort samma planlösning med en yta på 35 kvadratmeter. I lägenheten ingår säng med madrass. I övrigt möblerar du efter ditt eget önskemål.

Hjälp och stöd

Hemtjänstinsatserna ges efter behovsbedömning och i samråd med dig, eventuellt närstående och berörd personal. Uppföljning av hur din hjälp fungerar görs kontinuerligt och efter behov. Kontaktmannen har ett särskilt ansvar för att din hjälp fungerar på ett bra sätt. Du och din kontaktman gör en genomförandeplan som beskriver vilken hjälp du får och hur den ska utföras. Detta sker cirka tre veckor efter att du flyttat in.

Måltider

Måltider är ett viktigt inslag under dagen. Alla måltider kommer färdiglagade från kommunens tillagningskök som finns på Älgvägen i Växjö. Du väljer själv om du vill äta i den gemensamma matsalen eller i din egna lägenhet. Fika med kaffe och dopp ordnar vi varje eftermiddag och givetvis även kvällsfika och nattmacka för den som så önskar.

Det finns möjligheter till specialkost och vid varje måltid finns en alternativrätt som du kan välja.

På Evelid finns också en restaurang där det finns möjlighet för dig och dina närstående att äta tillsammans.

Välj särskilt boende

Kontakt

 • Omsorgsförvaltningen

  Kontaktcenter

  0470-410 00

  info@vaxjo.se

  Ansvarig förvaltning

  Omsorgsförvaltningen

  Politiskt ansvar

  Omsorgsnämnden

 • Evelid

  Besöksadress

  Neptunusvägen 2
  352 64 Växjö

  Telefon

  Enhet 3, 0470-79 62 93
  Enhet 4, 0470-79 62 94
  Enhet 5, 0470-79 62 95
  Enhet 6, 0470-79 62 96
  Enhet 7, 0470-79 62 97

  Enhet 8, 0470-434 89

Skriv ut
Senast uppdaterad: 20 juni 2018
Stöd och omsorg