Drivs av Växjö kommun

Mål och speciell inriktning

Vi som arbetar på Hagalund erbjuder dig en trevlig miljö och närhet till kompetent personal. På Hagalund har vi som mål att ge dig omvårdnad efter behov. Vi vill erbjuda dig möjlighet till social samvaro med gemensamma måltider och gemensamma aktiviteter.

Dina närstående är viktiga både för dig som flyttar in och för oss som arbetar på Hagalund. Vi är måna om att ha god kontakt med de personer som står dig nära.

Så arbetar vi för att nå omsorgsnämndens mål

På Hagalund arbetar vi med kontaktmannaskap som ger dig och dina närstående en ökad trygghet och en större delaktighet. Du får en kontaktman som har ett särskilt ansvar för att ditt behov av omsorg och
vård tillgodoses.

Aktiviteter och mötesplats

På våra stora och fina balkonger kan du sitta och prata och dricka kaffe eller bara njuta av solen och värmen under sommaren. Du har också möjlighet att gå ut och gå en runda. På markplan finns vår fina trädgård med paviljong och här försöker vi sitta så fort det finns tillfälle. Vi arrangerar också midsommarfirande och annan underhållning ute i vår trädgård.

Mötesplatsen ordnar aktiviteter flera gånger per vecka. Det är bl.a. träning och gymnastik, tidningsläsning och bingo. Det finns olika träffar där vi bakar, tittar på film eller äter middag tillsammans.

Vi uppmärksammar olika högtider, ibland med fester och underhållning och ibland lite mer stillsamt. Vår mötesplats har ett samarbete med Svenska kyrkan som håller gudstjänst varannan vecka och vid större helger. Vi samarbetar också med Röda korset.

Hälso- och sjukvård

Vi har tillgång till sjuksköterskor dagtid på vardagar. Övrig tid finns kvälls-och nattpatrullens sjuksköterskor tillgängliga. En sjuksköterska är patientansvarig för den avdelning där du bor, men självklart hjälps alla sjuksköterskor åt på alla avdelningar.

En till två gånger per vecka finns en läkare från Hovshaga vårdcentral tillgänglig för träff med våra sjuksköterskor eller hembesök. Vid behov kan läkare även göra hembesök under andra tider. Om du behöver prova ut hjälpmedel eller behöver fysisk träning kontaktas sjukgymnast eller arbetsterapeut.

Boende

Hagalund ligger i Hovshaga centrum med närhet till ICA, bibliotek och vårdcentral. Det finns också promenadspår i närheten och bra bussförbindelser till Växjö centrum.

Här finns 62 lägenheter som är uppdelade på fyra våningar. På bottenplan finns åtta lägenheter. De övriga våningarna är delade i två sidor med nio lägenheter på varje sida. Varje sida har dessutom ett
gemensamhetsutrymme, vilket ger möjlighet till samvaro med personal och andra boende, och en stor gemensam balkong. En avdelning är för personer med demens.

Alla lägenheter är ljusa och trevliga och har i stort samma planlösning med en yta på 38 m². I lägenheten ingår säng med madrass. I övrigt möblerar du efter ditt eget önskemål.

Hjälp och stöd

När du flyttar till Hagalund vill vi lära känna dig. Det sker genom samtal med din kontaktman, sjuksköterska och enhetschef. Vi har samtal om din bakgrund, dina intressen och önskemål och samtidigt informerar vi dig om vår verksamhet.

Det är viktigt att du har inflytande över den hjälp och det stöd som du behöver. Tillsammans med din kontaktman gör du en genomförandeplan. I planen framgår vilken hjälp du får och hur den ska utformas.

Måltider

Du kan välja om du vill äta dina måltider i din lägenhet, tillsammans med de andra på våningsplanet eller i restaurangen på Hagalund. Frukost lagas på varje avdelning. Middag och kvällsmat kommer färdiglagad från köket på Hagalund. Fika med kaffe och dopp ordnar vi varje eftermiddag och givetvis även kvällsfika och nattmacka för den som så önskar.

Kontaktuppgifter

Telefon

Besöksadress

Pomonavägen 4, Växjö

Postadress

Växjö kommun Hagalund
Pomonavägen 4 352 61 Växjö

Kartalänk till annan webbplats