Kinnevaldsgården i Vederslöv

Välkommen till Kinnevaldsgården i Vederslöv, ett litet boende med närhet till natur och till varandra.

Kinnevaldsgården är ett litet boende med totalt 25 lägenheter. Alla lägenheter ligger på markplan och de allra flesta har en liten balkong. Kinnevaldsgården ligger i en lugn miljö med närhet till Vederslövsjön.

Så arbetar vi för att nå omsorgsnämndens mål

Vi som arbetar på Kinnevaldsgården har tillsammans mycket erfarenhet och utbildning. Vi jobbar tillsammans för att ge alla en god vård och omsorg i en trevlig och trygg miljö.

Vi arbetar med kontaktmannaskap och genomförandeplan för att det ska bli tydligt för både dig och oss vad vi som personal ska hjälpa dig med. För oss är det viktigt att det är du som bestämmer över din omsorg.

Vi lägger stor vikt vid att mötet mellan dig och oss blir så bra som möjligt.

Aktiviteter och mötesplats

På Kinnevaldsgården har vi en mötesplats där vi vill skapa gemenskap. Vi har olika former av aktiviteter alla vardagar i veckan. På mötesplatsen anpassar vi aktiviteterna till er som bor här just nu. Vi låter önskemålen styra så långt det bara går. Tidningsläsning, gymnastik, frågesporter och bakning är exempel på aktiviteter som förekommer ofta. Är det fint väder brukar en picknickkorg få följa med på promenaden ner till sjön. Under året brukar det också bjudas in till pubafton, höst- och vårfester, grillkvällar och kräftskiva. Du som vill har även möjlighet att delta i gudstjänster på Kinnevaldgsården en gång i månaden.

Hälso- och sjukvård

Hos oss arbetar utbildad och kunnig personal. Undersköterskor och vårdbiträden finns tillgängliga dygnet runt. Sjuksköterskor/distriktssköterskor finns på Kinnevaldssgården dagtid måndag till fredag. Övrig tid kan distriktssjuksköterskorna och sjuksköterskorna i kvälls- och nattpatrullen komma vid behov. Vi har ett nära samarbete med arbetsterapeut, sjukgymnast och läkare.

Boende

Kinnevaldsgården är en vårdbostad med 25 lägenheter i ett plan. Lägenheterna är mellan 21-37 kvadratmeter och består av 1-2 rum med pentry och handikappanpassat badrum. De allra flesta lägenheter har också en liten balkong. I lägenheten finns en höj- och sänkbar säng. Bortsett från
sängen möblerar du själv lägenheten så som du vill ha den.

I nära anslutning till din lägenhet finns gemensamma lokaler för måltider och aktiviteter. På Kinnevaldsgården finns också en gemensam uteplats och trädgård.

Hjälp och stöd

Personal finns på plats dygnet runt. Hemtjänstinsatserna ges efter en behovsbedömning och i samråd med dig, eventuellt dina närstående och berörd personal. Vi följer upp hur din hjälp fungerar kontinuerligt och vid behov.

När du flyttar in erbjuder vi dig en kontaktman i personalgruppen. Kontaktmannen har ett särskilt ansvar för att din hjälp fungerar bra. Du och din kontaktman gör tillsammans en genomförandeplan som beskriver hur din beviljade hjälp ska utföras.

Måltider

På Kinnevaldsgården finns personer i tillagningsköket som lagar frukost, middag och kvällsmat. Till middag och kvällsmat väljer du alltid mellan två olika rätter. Du väljer själv om du vill äta i den gemensamma matsalen eller i din lägenhet. Vi erbjuder även mellanmål och något att äta under sen kväll, nattetid eller tidigt morgonmål. Är du i behov av någon form av specialkost så ordnar vi naturligtvis det.

Välj särskilt boende

Kontakt

 • Kinnevaldsgården

  Telefon

  0470-77 80 23

  Besöksadress

  Ljungsåkravägen 4, Vederslöv

  Postadress

  Växjö kommun
  Kinnevaldsgården

  Ljungsåkravägen 4

  355 94 VederslövSkriv ut
Senast uppdaterad: 4 juni 2020
Stöd och omsorg