Kvarngården i Ingelstad

Kvarngården i Ingelstad erbjuder god omvårdnad, trygghet, fin gemenskap och gott bemötande av kunnig och omtänksam personal.

Mål och speciell inriktning

Vårt mål är att mötet mellan dig och oss ska präglas av respekt och omtänksamhet. Du ska bli sedd och lyssnad på. Stödet vi ger dig utformar vi efter dina behov och önskemål. Du ska känna dig trygg i din vardag och känna tillit till oss som hjälper dig. Genom att erbjuda aktiviteter av olika slag är vårt mål att du ska ha något att se fram emot under veckan.

Så arbetar vi för att nå omsorgsnämndens mål

Du får en kontaktman som har ett särskilt ansvar för att se till att du trivs och att den hjälp du får fungerar på ett bra sätt. Tillsammans med kontaktmannen skriver du en genomförandeplan.  I den framgår vilken hjälp du får och hur du vill att den ges.

Kontinuitet är viktigt. För att du inte ska behöva möta alltför många nya ansikten använder vi oss av en personalpool. Det innebär att det är personal från Kvarngårdens personalpool som i första hand går in som vikarier när någon i den ordinarie personalen är frånvarande.

Aktiviteter och mötesplats

På Kvarngården är aktiviteter ett viktigt inslag i vardagen. Vi planerar och genomför aktiviteter som tränar både kroppen och minnet. Du får möjlighet att bevara dina intressen eller kanske hitta nya. Målet är att ha roligt i gemenskap med andra.

Några exempel på aktiviteter är bingo, gymnastik, bakning, sång och musik, underhållning, spel, högläsning, fester, utflykter och gudstjänst.

Hälso- och sjukvård

Om du behöver sjukvård kommer du att träffa någon av våra sjuksköterskor eller undersköterskor och vårdbiträden. Vi har ett nära samarbete med sjukgymnast, arbetsterapeut och läkare på vårdcentralen.
Tekniska hjälpmedel ordineras av sjukgymnast och arbetsterapeut. Läkare gör hembesök vid behov.

På natten finns tillgång till sjuksköterska i kvälls- och nattpatrullen.

Boende

Kvarngården ligger i en vacker parkmiljö i Ingelstad med promenadstråk och närhet till ån där det också finns en uteplats. Här finns 33 lägenheter, varav 8 lägenheter är avsedda för personer med demens. Lägenheterna är 22-52 kvadratmeter och består av 1-2 rum, kök eller kokvrå samt badrum.

Till varje lägenhet hör ett förråd. Lägenheten är utrustad med en höj- och sänkbar säng. I övrigt möblerar du med egna möbler. Vid behov är det möjligt att få ett trygghetslarm inkopplat. I anslutning till lägenheten finns gemensamma utrymmen för aktiviteter och måltider. Några våningsplan har uteplats eller balkong.

Hjälp och stöd

På Kvarngården vill vi att både du och dina anhöriga ska trivas och känna sig hemma. Vårt mål är att miljön ska vara så hemlik och ombonad som möjligt. Du ska uppleva en trygg och meningsfull vardag och bli bemött med omtanke och respekt.

När du flyttar in erbjuds du ett ankomstsamtal. Då samtalar vi om dina önskemål och behov, och ger mer detaljerad information om Kvarngården. Dina anhöriga och närstående är välkomna att vara med.

Vi bjuder även in till anhörigträffar där vi informerar anhöriga om vad som händer på Kvarngården.

Personal finns på plats dygnet runt.

Måltider

Kvarngården har eget kök där vi lagar all mat. Vi serverar frukost, middag och kvällsmat. Däremellan erbjuder vi mellanmål, eftermiddagskaffe och kvällsfika. Du väljer själv om du vill äta i restaurangen, i det gemensamma dagrummet eller i din lägenhet. Det är möjligt att få specialkost. Restaurangen är öppen även för anhöriga och allmänheten.

Välj särskilt boende

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 4 juni 2020
Stöd och omsorg