Drivs av Växjö kommun

Boende

Östregården är ett särskilt boende för personer med demenssjukdom och för personer med psykisk funktionsnedsättning. Östregården är beläget i centrala Växjö. Här finns 62 lägenheter fördelade på fyra våningsplan. Lägenheterna är 35-37 kvadratmeter och består av ett rum med sovalkov, kokvrå samt badrum.

I lägenheten finns en höj- och sänkbar säng som vi tillhandahåller. Utöver detta möbleras lägenheten med egna möbler. Alla lägenheter är utrustade med trygghetslarm.

På varje plan finns gemensamma utrymmen för aktiviteter och måltider, samt tillgång till en balkong eller uteplats. Östregården har även trädgård med möjlighet till sinnesstimulering av olika slag.

Personal

Omvårdnadspersonal finns på plats dygnet runt. Sjuksköterskor finns på boendet på vardagar. Kvällar, nätter och helger finns tillgång till sjuksköterska när omvårdnadspersonalen påkallar behov. Vi har ett även ett nära samarbete med arbetsterapeut och fysioterapeut. Vårdcentralen Centrums läkare gör hembesök vid behov.

Vi arbetar med kontaktmannaskap. Det innebär att du erbjuds en kontaktman som har ett särskilt ansvar för att din hjälp fungerar på ett bra sätt.

Måltider

Vi serverar frukost, middag och kvällsmat. Däremellan erbjuder vi mellanmål för den som önskar. Du har möjlighet att äta tillsammans med andra i den gemensamma matsalen eller i din lägenhet. Maten lagas och kyls i köket på Älgvägen och värms upp på enheten av personalen.

Aktiviteter

På Östregården ordnas gemensamma aktiviteter flera gånger i veckan, till exempel sångstunder, dam- och herrträffar och fester. Du har även möjlighet att delta i gudstjänst. Dessutom ordnar personalen på respektive våningsplan andra aktiviteter, både individuellt och i grupp. 

Följ gärna vårt instagramkonto @ostregardenvaxjolänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för att ta del av vår vardag.

Kontaktuppgifter

Telefon

Besöksadress

Ingelstadsvägen 5, Växjö

Postadress

Växjö kommun Östregården
Ingelstadsvägen 5 352 34 Växjö

Kartalänk till annan webbplats