Följ de nationella skärpta råden för att hejda smittspridningen av covid-19

Stäng meddelande

Alkohol & droger

Funderar du på om du dricker för mycket alkohol eller är du orolig för att någon du känner dricker för mycket? Har du eller någon i din närhet problem med droger? Här har vi samlat bra sidor där du kan få svar på dina frågor.

Tänk på att du som studerar alltid har möjlighet att vända dig till skolsköterskan, skolkuratorn eller studenthälsan om du har frågor om alkohol och droger.

Primvårvårdens hälsoenhetlänk till annan webbplats
Är du orolig för att du dricker för mycket? Behöver du tabletter eller narkotika för att klara av vardagen? Tänker du ständigt på spel? Är du orolig för en kompis kring alkohol, narkotika eller spel? Vi på primärvårdens hälsoenhet träffar dig gärna och pratar kring de här sakerna.

Glimten
Glimten är en gruppverksamhet för dig som har föräldrar som missbrukar alhohol eller droger. På Glimten träffas man tillsammans med vuxna ledare och ungdomar i samma ålder som upplevt liknande saker.

Andra bra länkar:

Alkohollinjenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Alkohollinjen är till för dig som funderar över dina eller någon annans alkoholvanor. Rådgivning sker per telefon och är kostnadsfri. Du kan vara anonym.

Alkoholhjälpenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
En sida för dig som någon gång har funderat på om du dricker för mycket eller dig som oroar dig för någon annans drickande. Här kan du testa dina alkoholvanor, få tips om självhjälpsövningar och prata med andra.

Anonyma alkoholisterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Här kan du läsa mer om vad det innebär att vara alkoholist och testa dig själv.

Drugsmartlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Här hittar du information om alkohol och droger och det finns ett forum dit du själv kan skriva in om du har några frågor eller tankar kring droger och alkohol.

Dopingjourenlänk till annan webbplats
länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Dopingjouren arbetar för att minska missbruket av dopning. På deras sida kan du få information om vad doping innebär och vad det kan leda till.

Anonyma narkomanerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Här kan du läsa mer om vad det innebär att missbruka droger.

Tonårsparlören
länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Hur kan man som förälder och ungdom prata med varandra kring alkohol?

Skriv ut
Senast uppdaterad: 21 januari 2021
Stöd och omsorg