Hit kan du vända dig

Behöver du eller någon annan hjälp i en akut situation? Det kan handla om att du misstänker att någon riskerar att fara illa. Det kan också handla om våld, övergrepp eller missbruk. Ingen fråga är för liten att ta upp. Våga ta kontakt! Här har vi samlat några av de viktiga ställena för att du ska veta vad de jobbar med.

BRIS, Barnens hjälptelefon
Alla som är under 18 år kan ringa och prata med en vuxen om vad som helst. Det är gratis och ditt nummer syns inte på våra telefoner.
Telefon: 116 111

Röda korset - Jourhavande kompis
Jourhavande kompis är en chattjour för barn och unga upp till 25 år. Oavsett vem du är eller var du befinner dig så kan du chatta med oss. Hos oss är du anonym och de som svarar i chatten är också det.
Webbplats: jourhavandekompis.se Länk till annan webbplats.
Öppettider: 18-21 vardagar, 14-17 helger

Ungdomsjouren Animo Växjö
Vi lyssnar utan att döma, predika eller ställa diagnoser, oavsett om du lider av ätstörningar, är trött på skolan, nykär, får ont när du har sex eller är arg på din moster som dricker för mycket. Telefon: 0709-64 64 84

Ungdomsgruppen
Du som är ung i Växjö kommun är välkommen till Ungdomsgruppen. Här finns vuxna som har tid att bry sig och som kan hjälpa dig, det är vad vi jobbar med.

Glimten
Glimten är en gruppverksamhet för dig som har föräldrar som missbrukar alhohol eller droger. På Glimten träffas vi två vuxna ledare och ungdomar i samma ålder.

Familjefrid Kronoberg
Familjefrid Kronoberg jobbar man med barn och unga som blivit utsatta för eller bevittnat våld i familjen.

RFSL Kronoberg
RFSL Kronoberg Länk till annan webbplats. jobbar man med personer som bryter heteronormen på olika sätt.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 14 juli 2021
Stöd och omsorg