Någon att prata med om hur du mår

Alla kan må dåligt ibland. Det är inget ovanligt och du är inte ensam. Vill du prata med någon om hur du mår, hittar du bra länkar här. Det är viktigt att prata med någon om man inte mår bra.

I första hand rekommenderar vi att du pratar med din skolkurator eller skolsköterska för att få hjälp. De kan ge dig personlig rådgivning och vara ett stöd.

Ungdomsgruppen Växjö
Ibland kan en situation kännas svår att klara själv. Behöver du som ungdom någon att prata med är du välkommen att kontakta oss på Ungdomsgruppen. Det kan handla om saker hemma, bråk i familjen, hur du mår, kompisar eller skolan. Vi på ungdomsgruppen finns till för att lyssna, stötta och göra vårt bästa för att försöka hjälpa dig. Till oss kan du komma själv eller tillsammans med din familj.

Ungdomsmottagningen i Växjö Länk till annan webbplats.
På ungdomsmottagningen är inga frågor för små eller oviktiga. Alla som jobbar på ungdomsmottagningen har tystnadsplikt och besöket är gratis. Hos ungdomsmottagningen kan du träffa både kvinnlig och manlig personal: barnmorska, gynekolog, kurator och undersköterska.

Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
1177 Sjukvårdsupplysningen Länk till annan webbplats.
Här hittar du information om sjukdomar och råd om vård. Du kan ringa eller maila till sjukvårdsupplysningen dygnet runt om du har någon fråga.

BRIS, Barnens rätt i samhället Länk till annan webbplats.

Hit kan du ringa eller maila och det går också att chatta med BRIS. Du kan prata med BRIS om vad som helst. Ingen fråga är för stor eller för liten. För dig upp till 18 år.

Nationella hjälplinjen Länk till annan webbplats.

En hjälplinje som erbjuder stöd för dig som mår dåligt eller har en svår livssituation. De har en jourtelefon som är öppen mellan klockan 13.00 - 22.00 varje dag.

Röda korsets telefonjour Länk till annan webbplats.
Jourtelefonen bemannas mellan klockan 15.00 - 21.00 alla dagar av frivilliga organiserade av Röda Korset.

Amino Ungdomsjouren Länk till annan webbplats.
Tjejjouren Hera har bytt namn och heter numera Ungdomsjouren Animo. Hit kan alla ungdomar vända sig, både killar och tjejer.

RFSL Kronoberg Länk till annan webbplats.
Vi finns på Kronobergsgatan 5 i Växjö. Hit kan du komma och tjöta, bara vara eller prata om det som du tycker är viktigt. Vi lyssnar och tipsar utan att moralisera eller fördöma. Kan handla om din eller kompisens kom-ut process, svårigheter med familj och släkt, att bli respekterad för den du är eller bara lätta på ditt samvete.

Senast uppdaterad: 8 augusti 2022