Följ de nationella skärpta råden för att hejda smittspridningen av covid-19

Stäng meddelande

VK fritidsklubb - för dig som gillar spel

VK Fritidsklubb är för ungdomar mellan 12–21 år som har en neuropsykiatrisk funktionsvariation. Eller där det finns en anledning att tro att ungdomen har en funktionsvariation inom NPF. Det är en öppen verksamhet, så det behövs inget beslut från handläggare.

Inriktning

VK Fritidsklubb har två inriktningar inom gaming. På tisdagar är vi i Overpowereds lokaler där det är fokus på e-sport genom datorspel. På torsdagar är vi i Smålands spelhalls lokaler där det är fokus på Nintendo 8-bitars, flipper, dator och arkadspel till moderna japanska musikspel. Vi följer PEGI åldersgränser.

Overpowered E-sport Center

På tisdagar kl. 17.00-20.00 är vi i Overpowered E-sport Center som finns på Liedbergsgatan 15. Vi har hela 26 speldatorer med den senaste hård- och mjukvaran. Det finns runt 50 spel som man kan välja att spela om man har åldern inne. Vi har en kiosk som är kopplad till en e-sport hörna där våra besökare kan varva ner och kika på e-sport streamad live. Du kan bland annat köpa godis och läsk i kiosken. Vad e-sport center betyder för oss är en professionell verksamhet för gamers och e-sportare.

Smålands Spelhall

På torsdagar kl. 17.00-20.00 är vi i Smålands Spelhalls lokaler. Smålands Spelhall har det mesta i spelväg! Allt från klassiska bilspel till moderna japanska musikspel. Här kan man jaga high-scores på flipper, utmana sina vänner i riktiga dansspel samtidigt som du får massor av motion! Testa på flera typer av modern och omodern e-sport hos oss! Smålands Spelhall finns på Arabygatan 49.

Varför spel?

Spel är ett stort intresse hos målgruppen. Många av våra deltagare sitter hemma på fritiden och spelar själva. Därför har Växjö kommun startat upp en fritidsklubb där ungdomarna kan komma och spela tillsammans. Här får de chansen att träffa vänner för livet.

Praktisk information

VK Fritidsklubb är alltid minst bemannad med tre personal. Det kostar inget att vara med och spela. Om du vill fika betalar du för det. För att få en ledig plats till VK Fritidsklubb måste du anmäla dig till Robin Ramnér. Kontaktinformation till honom finns nedan. VK Fritidsklubb är stängt v.8, v.15, 21 maj, v. 25–32, v. 44 och v. 52. Följ VK Fritidsklubb via Facebook så kan ni se hur vi har det under våra tillfällen. www.facebook.com/VKFritidsklubb/länk till annan webbplats

Omdöme

17 barn fick frågan om de tycker om VK Fritidsklubb i en enkät gjord 10/12–2019 och 100 % av barnen svarade Ja.

”Min sons isolering hemma i sitt rum har brutits genom att han har fått möjligheten att vara med i Fritidsklubben. Han är glad och känner sig väldigt omtyckt och accepterad i klubben. Han har lärt sig mycket nytt och fått lära känna nya kompisar.” Citat från förälder om VK Fritidsklubb

Anmälan och kontaktinformation

VK Fritidsklubb
Samordnare öppen fritidsverksamhet LSS barn
Robin Ramnér
robin.ramner@vaxjo.se
070–864 19 07

Skriv ut
Senast uppdaterad: 9 juni 2020
Stöd och omsorg