Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Växjö trea när Matpatrullen testade

Växjö kommun hamnar på en tredje plats när SPF Seniorerna:s Matpatrull testat matupplevelsen på åtta boenden i länet, ett i varje kommun. I år var det boendet Borgmästaren i Växjö som fick besök under lunchen och fick betyget 3,7 av 5 möjliga.

Förra året låg Växjö kommun i topp och säger i år grattis till Alvesta och Ljungby kommuner som kom etta och tvåa. Men Matpatrullen var ändå mycket nöjda även efter sitt besök på Borgmästaren, framför allt när det gäller det utbud som finns och den låga andelen halvfabrikat. det som serverades just denna dag var morots- och purjolökssoppa, kycklingklubba och lingonkaka med vispgrädde till dessert.

Syftet med SPF:s undersökning är att bilda en uppfattning om matstandarden för de äldre. Bedömningen omfattar matsalen, servicen och själva maten. Frågor ställs om hur maten skapas, råvarorna köps in, hur mycket som är närodlat och ekologiskt, antal personal och eventuella transporter. Matpatrullens besök är oanmälda och patrullen testar varje år olika boenden, förra året besöktes Solgården i Gemla som alltså kom etta.

Senast uppdaterad: 7 juli 2017