Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Parketten flyttar till Arabygatan 82

Nu har drygt en vecka gått sedan Parketten brann ner till grunden. Sedan dess har ett intensivt arbete pågått med att hitta lokaler, möbler och roliga aktiviteter att sysselsätta Parkettens deltagare med.

Under veckan som varit har verksamheten bedrivits på Bergendahlska gården (BG) i väntan på att hitta nya lokaler. Nu är det klart att Parkettens verksamhet kommer att, från och med nästa vecka - måndagen 29 maj, flytta in i lokalerna på Arabygatan 82. Där kommer man att ha sin verksamhet fram till årsskiftet då det är dags att flytta in i nya lokaler på Hejaregatan 10.

Deltagarna har varit sysselsatta

Under tiden som man har letat efter lokaler har man också haft stort fokus på att sysselsätta deltagarna med roliga aktiviteter. De har bland annat fått odla och prova på diverse friluftsaktiviteter och spelat musik och pysslat på BG. I onsdags fick deltagarna laga mat på ett annorlunda och härligt sätt då alla fick testa på att laga stenugnsbakad pizza på Knutsgård. Det var självklart gjort på hemmagjord deg och ekologiska ingredienser.

En rolig och positiv händelse var också när mediegruppen i veckan fick låna en datorsal på 11-Gården för att ordna med nästa veckas tipsrunda. Då kunde man glatt konstatera att alla inloggningar fungerade, så nu är även mediegruppen igång med sina vanliga aktiviteter.


   

 

Uppdaterad information 18 maj klockan 15.00

Trots det tragiska som hände igår är både deltagarna och personal vid gott mod och ett intensivt arbete har satt igång med att hitta lokaler, nya möbler och komma igång med roliga aktiviteter för deltagarna igen. Man tittar just nu på ett par alternativ som kan vara intressanta för verksamheten.

Under branden förlorades allt material som användes till aktiviteterna men trots detta hittas alternativ för att ändå hålla sig sysselsatta och roade. Nästa veckas schema är redan färdigt exempelvis. Då har deltagarna bland annat musik, pyssel, data/media-arbete, odling och andra friluftsaktiviteter på schemat (se detaljer kring tider och dagar nedan).

Tack!

Vi vill rikta ett stort tack till alla er som hört av sig och erbjudit sig att dela sina verksamheter med oss, öppna extra rum för att ge personalen någonstans att sitta och erbjudit sig att ge verksamheten diverse material som passar för aktiviteterna och deltagarna. Ni är fantastiska!

Så här ser schemat för deltagarna ut för vecka 21

Musik på BG
Tisdagar och torsdagar klockan 09.00-11.30
Kontakt: Daniel Johansson 0470-73 46 59

Pyssel
Flera dagar i veckan
Kontakt Jenny 0470-79 68 29

Data/Media på 11-gården
Onsdagar, klockan 08.00-12.00
Torsdagar, klockan 08.00-12.00
Fredagar, klockan 10.00-12.00
Kontakt: Krisztina Havasi 0470-79 68 81

Odling/friluftsaktiviteter på Knutsgård
Avgång från Bergendalska gården följande tider:
Måndag-torsdag klockan 08.30 och 13.00, fredagar klockan 13.00

Uppdaterad information 17 maj klockan 16.15

Detta har hänt:
Kl. 02.23 larmades Räddningstjänsten om att det brann på Parketten. Kommunens krisstöd, Social beredskap samt chefer på arbete och välfärd kontaktades och var tidigt på plats vid branden. Tidigt konstaterades att byggnaden inte gick att rädda.

På grund av kraftig rökutveckling blev de som bor på asylboendet Butapalats hotell evakuerade. De fick komma till äldreboendet Borgmästaren där de fick äta frukost, ta skydd från regnet och barnen fick möjlighet att titta på film. Vid niotiden var alla tillbaka på Butapalats.

Parkettens verksamhet planerades om och det beslutades att den tillfälligt skulle flyttas till BG (Bergendahlska gården). Personalen kontaktade deltagare för att berätta vad som hade hänt och mötte även upp dem som kom till Parketten för att hänvisa dem till BG.

Vad händer nu?
Tills vidare kommer verksamheten att finnas på BG där Parkettens personal kommer att vara på plats från 8.30 till 15.00 varje dag. Träffpunkten, som är en del av verksamheten på Parketten, kommer att hållas stängd tills vidare men vi återkommer med information när den öppnar igen.

Nu jobbar vi intensivt med att bygga upp verksamheten igen i tillfälliga lokaler men det kommer att ta tid. Tills vi har hittat ny lokal kommer vi att erbjuda aktiviteter i arbete och välfärds befintliga lokaler och verksamheter.

Du som är deltagare i Parkettens verksamhet kan prata med din handledare om du har frågor eller behöver stöd.

Frågor från övriga besvara av kommunens kontaktcenter som nås via telefon 0470-410 00.

 

 

Byggnaden på Folkets park-området i Växjö där Parketten har sin verksamhet har under natten brunnit ner. Verksamheten på Parketten ställs in idag, onsdag. Men vill du som är deltagare på Parketten komma och prata så är Bergendahlska gården, BG, öppet.

Personalen kommer samlas idag för att planera för hur aktiviteter med mera ska ske framåt. 

Ingen människa har skadats i branden.

 

Senast uppdaterad: 18 maj 2018