Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Fint pris till handledare inom omsorgen

Växjö kommuns Shqipe Bytqi från Väster hemvård fick kliva fram och ta emot delat andrapris som årets handledare, när Vård- och omsorgscollege arrangerade Handledarens dag för femte året i rad.

Shqipe besitter en mycket hög kunskapsnivå och intresse för sitt yrke och med god pedagogisk förmåga och driv delar hon med sig av detta i utbildning, kravställning, styrning och stötning av de elever hon som handledare tar emot, lyder motiveringen.

Att vara handledare är en viktig roll inom omsorgen. I samarbete med Vård- och omsorgscollege satsar kommunen på att utbilda handledare som ska ta emot elever och nya kollegor på bästa sätt.

Vård- och omsorgscollege Kronoberg är ett regionalt samarbete för utbildningsanordnare och arbetsliv för att tillsammans höja kompetensen, kvaliteten och öka attraktionskraften för arbete och utbildningar inom vård och omsorg. Samarbetspartners är alla åtta kommuner i Kronoberg, Region Kronoberg, Attendo, fackförbundet Kommunal och utbildningsanordnare inom vård och omsorg.

Senast uppdaterad: 17 april 2018