Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Ny mottagning för missbruks- och beroendevård invigd

Alla invånare i Kronoberg ska ha rätt och möjlighet till lika missbruks- och beroendevård. Därför har länets kommuner och Region Kronoberg öppnat en ny mottagning där spetskompetensen inom missbruks- och beroendevård finns samlad.

Bild på Oliver Rosengren, ordförande i nämnden för arbete och välfärd.

Oliver Rosengren, ordförande i nämnden för arbete och välfärd, knöt symboliskt ihop banden tillsammans med Roland Gustbée, 2:e vice ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.

Verksamheten riktar sig till personer från 16 år och uppåt med missbruks- och beroendeproblematik när det till exempel gäller alkohol, narkotika, läkemedel eller spel. Mottagningen är också öppen för anhöriga som behöver stöd.

Mottagningen finns både i Växjö och Ljungby. I de nyinvigda lokalerna på Linnégatan i Växjö arbetar bland annat läkare, psykologer, sjuksköterskor från Region Kronoberg tillsammans med behandlare från kommunens Behandlingsenhet. Personal från kommunens Ungdomsgrupp finns också knutna till mottagningen.

- Det känns bra att vi kan samordna våra resurser och kompetens för att öka kvaliteten på missbruks- och beroendevården i hela länet och erbjuda en likvärdig vård. Det är unikt i Sverige att länets samtliga kommuner och Region Kronoberg samverkar i så stor skala och har verksamheten i gemensamma lokaler. Vi har märkt ett stort intresse från andra kommuner som vill veta mer om vårt arbete, säger Anna Hammarsten Rosander, avdelningschef inom arbete och välfärd.

Senast uppdaterad: 3 mars 2022