Ny mottagning för missbruks- och beroendevård invigd

Bild på Oliver Rosengren, ordförande i nämnden för arbete och välfärd.

Oliver Rosengren, ordförande i nämnden för arbete och välfärd, knöt symboliskt ihop banden tillsammans med Roland Gustbée, 2:e vice ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.

Alla invånare i Kronoberg ska ha rätt och möjlighet till lika missbruks- och beroendevård. Därför har länets kommuner och Region Kronoberg öppnat en ny mottagning där spetskompetensen inom missbruks- och beroendevård finns samlad.

Verksamheten riktar sig till personer från 16 år och uppåt med missbruks- och beroendeproblematik när det till exempel gäller alkohol, narkotika, läkemedel eller spel. Mottagningen är också öppen för anhöriga som behöver stöd.

Mottagningen finns både i Växjö och Ljungby. I de nyinvigda lokalerna på Linnégatan i Växjö arbetar bland annat läkare, psykologer, sjuksköterskor från Region Kronoberg tillsammans med behandlare från kommunens Behandlingsenhet. Personal från kommunens Ungdomsgrupp finns också knutna till mottagningen.

- Det känns bra att vi kan samordna våra resurser och kompetens för att öka kvaliteten på missbruks- och beroendevården i hela länet och erbjuda en likvärdig vård. Det är unikt i Sverige att länets samtliga kommuner och Region Kronoberg samverkar i så stor skala och har verksamheten i gemensamma lokaler. Vi har märkt ett stort intresse från andra kommuner som vill veta mer om vårt arbete, säger Anna Hammarsten Rosander, avdelningschef inom arbete och välfärd.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 14 september 2018