Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Träffa oss på stan under nationella fallpreventionsveckan

Vet du att den vanligaste olycksformen i hemmet är fall? Men det finns mycket man kan göra för att förebygga detta. Fysisk aktivitet i vardagen och regelbunden motion kan minska risken för fall och öka ditt välbefinnande. Idag startar nationella fallpreventionsveckan och det uppmärksammar vi genom att finnas på stan!

De kommande tre onsdagarna (3, 10 och 17 oktober) mellan kl. 09.00-15.00 finns vi på plats på Storgatan, utanför Espresso House, och ger dig tips och råd hur du får in aktivitet och motion i vardagen. Där kommer du kunna träffa fysioterapeut, arbetsterapeut, Seniorlotsen, hjälpmedelstekniker, dietist samt syn- och hörselinstruktör så du kan även passa på att få råd om andra funderingar du har.

Varför är det så viktigt att hålla igång? Jo, det naturliga åldrandet gör oss svagare. Med träning kan vi behålla en god muskelstyrka och balans och på så sätt förebygga att vi faller.

Hur du bor och lever har också betydelse för om det finns risk för att du faller. Här kan du själv påverka mycket. I foldern "Förebygg fall i hemmet", som kommunrehab i Växjö har tagit fram, finns en bra checklista med fler frågor som är bra att reflektera över. Foldern kommer vi att dela ut i vårt tält på Storgatan.

I foldern finns några övningar som är bra att göra regelbundet. Kolla in vår film för att se hur du gör övningarna.

YouTube Visningbild
Senast uppdaterad: 3 mars 2022