Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Vård- och omsorgscollege Kronoberg nominerat till jämställdhetspris

Samarbetet VO-college Kronoberg, där Växjö kommun är en aktiv part, har idag blivit nominerat till Svenska Jämställdhetspriset.

- Det är oerhört överraskande och hedrande att vi har blivit nominerade till denna fina utmärkelse. Det här ger än mer energi och kraft att tillsammans fortsätta med arbetet för fria yrkes- och studieval, säger Catarina Lindahl-Petäjä, verksamhetsledare.

Svenska Jämställdhetspriset är en nationell utmärkelse som delas ut varje år på www.forumjamstalldhet.se, Sveriges största konferens för jämställdhetsfrågor. Priset delas ut till en aktör som aktivt arbetar för ett mer jämställt samhälle.

Bakgrund

Vård- och omsorgscollege Kronoberg är ett regionalt samarbete för utbildningsanordnare och arbetsliv för att tillsammans höja kompetensen och kvaliteten samt öka attraktionskraften för arbete och utbildningar inom vård och omsorg. I länet samverkar åtta kommuner, Region Kronoberg, privata vårdföretag, fackliga organisationer och utbildningsanordnare - både privata och kommunala.
Mer information om Vård- och omsorgscollege Kronoberg finns på www.vo-college.se/kronoberg Länk till annan webbplats..

Senast uppdaterad: 4 oktober 2018