Se hur kockarna arbetar på Älgvägen

Kvällen 24 september klockan 17.00 är det Öppet hus i köket på Älgvägen i Växjö. Måltidsorganisationens personal kommer erbjuda rundvandring i köket och bjuda på provsmakningar.

På Älgvägen tillagas varje dag 1700 portioner (lunch och kvällsmat) till de på kommunens boenden och till de med matdistribution. Till det öppna huset är alla som är intresserade av äldres måltider, exempelvis anhöriga, välkomna.

Personalen kommer under kvällen även visa upp olika konsistenser, hur en vanlig matlåda ser ut men också olika sätt att duka upp maten på. De ger även tips på hur man kan förhöja sin måltidsupplevelse och berätta om matsedeln och olika valmöjligheter.

Älgvägens kök ligger på Älgvägen 2 i Växjö.

Fakta Älgvägen:

Älgvägen lagar mat till alla i Växjö kommun som har matdistribution, det vill säga de som bor hemma och får lunch eller lunch/kvällsmat hemkört. (Dessert ingår också alltid varje dag) Älgvägen lagar också mat till Birkagården, Toftagården, Dalbo, Evelid, Bågen, Östregården, Hov västregård och Mekan, Dalbo, Evelid har en restaurang, där de som kommer utifrån har möjlighet att komma och äta. (Från och med september blir Evelid ett eget tillagningskök.) Varje dag har matgästerna möjlighet att välja på två olika luncher samt två olika kvällsmat. Köket lagar i snitt 1200 portioner lunch, 500 portioner kvällsmat samt 1200 portioner dessert varje dag. Cirka 250 portioner av dessa är någon typ av specialkost. Allt från glutenfritt, laktosfritt till någon form av konsistensanpassad mat. I köket arbetar totalt 17 personer. Köket är i gång 365 dagar om året.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 september 2019