Öppning av daglig verksamhet, träffpunkter och dagverksamhet

Växjö kommun öppnar nu daglig verksamhet för personer med intellektuell funktionsnedsättning och träffpunkter och dagverksamhet för seniorer. Öppningen sker gradvis och enligt rådande restriktioner på grund av pandemin.

Daglig verksamhet för personer med intellektuell funktionsnedsättning är öppen från och med 23 augusti. Alla deltagare jobbar fullt ut enligt sitt tidigare schema, men all verksamhet sker utifrån rådande restriktioner, med till exempel begränsat antal café- eller restauranggäster inom den typen av daglig verksamhet.

Daglig verksamhet

Daglig verksamhet, lättläst

Träffpunkterna är igång från och med den 25 augusti på ett begränsat antal platser runtom i kommunen. Varje träffpunkt tar emot sex personer och du behöver anmäla dig via telefon innan du kommer. Så småningom kommer fler träffpunkter att ta emot gäster.

Träffpunkter och aktiviteter

Dagverksamheterna på Lunden, Rosenhill och Gläntan är också öppna från och med den 25 augusti, men enligt rådande restriktioner och ett begränsat antal platser.

Dagverksamhet

- Vi är glada att vi har kunnat öppna upp vår verksamhet igen. Det är många som har sett fram emot aktiviteter, samvaro och att få komma tillbaka till sina rutiner, särskilt inom daglig verksamhet, säger Ewa Ekman, förvaltningschef för omsorgsförvaltningen, Växjö kommun.

Senast uppdaterad: 26 augusti 2021