Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Helg med festligheter och aktiviteter för personer inom LSS

Omsorgsnämnden beslutade på onsdagen att under hösten genomföra två festliga dagar för personer inom LSS. Festligheterna är ett sätt att bryta isolering efter pandemin där många personer levt i ofrivillig ensamhet.

Inom LSS finns till exempel personer med intellektuell funktionsnedsättning som det senaste året varit isolerade från många aktiviteter när den dagliga verksamheten har varit anpassad.

- Vi vill att det ska bli en helg präglad av glädje och gemenskap. Det senaste året med pandemin har lett till att många levt i upplevd ofrivillig ensamhet och nu vill vi istället se fram emot en rolig och festlig helg, säger Anna Zelvin (KD), andre vice ordförande i omsorgsnämnden.

Dagarna ska genomföras under hösten, under förutsättning att det tillåts enligt rådande restriktioner på grund av covid-19. Festligheterna håller nu på att planeras i detalj.

- Det ska finnas något för alla att hitta på. Gå på bio, testa olika spel och idrotter, karaoke och en trollkarl är bara några av de saker som är planerade. Om restriktionerna tillåter blir det också dans till livemusik och en dj på lördagskvällen, berättar Carola Dahlqvist, omsorgschef för omsorg funktion i Växjö kommun.

Senast uppdaterad: 16 september 2021