Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Sveriges bästa vårdchef jobbar i Växjö kommun

Seila Mujic har tilldelats priset Guldkransen för sitt ledarskap inom vård och omsorg. Seila jobbar som enhetschef inom rehab i Växjö kommun och fick priset för att hon bland annat visar nya vägar för en värdigare vård av äldre.

Guldkransen delas ut varje år till en ledare inom vård och omsorg som på något vis förändrat sin verksamhet och bidragit till en positiv utveckling för patienter och medarbetare. Priset delas ut av Ledarna inom Vård och Omsorg, LiVO.

Motiveringen för Seila Mujic lyder:

Årets pristagare har visat att genom att trotsa fördomar och se kompetens på nytt sätt kan man skapa såväl nöjda medarbetare som brukare. Med 55 direktrapporterande medarbetare har denna chef dessutom visat att man kan vara varm, inkännande och resultatinriktad på samma gång.

Vinnaren av Guldkransen 2021 har egen erfarenhet av att bli förminskad på grund av sin bakgrund, sin ålder och sitt kön, men hon har vänt utmaningarna till sin fördel och vässat sig ännu mer. Hon är en förebild och visar nya vägar för att vi ska få en värdigare vård av våra äldre.

Det är Seila Mujics tidigare arbetsgivare Linné hemvård som nominerat henne till priset för sitt arbete som enhetschef. Seila jobbar som enhetschef inom rehab i Växjö kommun sedan juni i år.

- Jag är glad att vi har en chef som trots sin unga ålder fått en så fin utmärkelse i vår verksamhet. Seila vann priset i tuff konkurrens och hon har gång på gång visat att hon sätter både medarbetare och omsorgstagare i fokus, säger Ewa Ekman, förvaltningschef för omsorgsförvaltningen, Växjö kommun.

Seila Mujic som tar emot priset som årets ledare. Hon har rosa kostym, långs mörkt hår och är väldigt glad. i bakgrunden finns ballonger och hon håller i blommor och priset i glas.

Seila Mujic efter att ha tagit emot priset som årets ledare inom vård och omsorg. Bild: Ledarna inom Vård och Omsorg, LiVO

Senast uppdaterad: 26 oktober 2021