Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Träffa Växjö kommunkoncern på
Senior Event

På Senior Event, den 17-18 november får du veta mer om vilket stöd och vilka erbjudanden du som senior kan få från Växjö kommunkoncern. Du kan också lyssna på olika föredrag; på onsdagen kan du ta del av vad Växjö kommuns seniorlots kan erbjuda och på torsdagen berättar dietist Cecilia Svanberg om hur maten kan bidra till din hälsa.

På mässan kan du lära dig mer om bland annat:

  • Anhörigstöd. Träffa anhörigkonsulenterna och få tips och tankar om vilket stöd du som anhörig kan få.
  • Fixaruppdrag och förebyggande hembesök. Prata med rehabassistenterna som berättar om hur du kan förebygga fall i hemmet.
  • Bostäder för dig som senior. Träffa de kommunala bostadsbolagen Vidingehem och Växjöbostäder som berättar mer om sina bostäder och om fördelarna med att bo i hyresrätt.
  • Boplats Växjö finns på plats och informerar om den kommunala bostadskön, hur du ställer dig i kö och om olika boendeformer för seniorer.

Förutom allt detta kan du även se digitala hjälpmedel för sin bostad, prata med kommunens seniorlots, få information om bra mat samt vad det innebär att vara god man. Du träffar biblioteket och får även tips om kommunens friluftsliv.

Onsdag 17 november klockan 14.50 föreläser Växjö kommuns seniorlotsfunktion och på torsdag 18 november klockan 12.30 föreläser dietist Cecilia Svanberg om att låta maten bidra till din hälsa.

Ta del av hela programmet på Senior events webbplats Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 16 november 2021