Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Svårt att bemanna – prioriteringar görs i vård och omsorg

På grund av brist på personal sker just nu en del prioriteringar i vissa verksamheter inom vård och omsorg. Det kan handla om att sällskapsaktiviteter och insatser ställs in eller skjuts på framtiden.

- På en del av våra särskilda boenden och hemtjänstgrupper har vi just nu svårt att bemanna på grund av hög sjukfrånvaro och vård av barn. Vi behöver säkerställa att alla våra omsorgstagare får den vård och omsorg de behöver. Därför sker just nu en del prioriteringar i verksamheten, säger Ulf Hedin (M), ordförande i omsorgsnämnden.

Det kan till exempel betyda att insatser som städ och tvätt skjuts framåt, liksom att sällskapsaktiviteter och extra insatser på boenden tillfälligt ställs in. Prioritering av insatser görs under en kort period för att klara bemanningsläget.

- Det handlar helt enkelt om att vi behöver klara grunduppdraget på ett begränsat antal medarbetare. Vi hoppas att anhöriga och omsorgstagare har förståelse för att vi gör så gott vi kan med de resurser vi har. Snart kan vi återigen ge det där lilla extra som är så viktigt för våra omsorgstagare, säger Anna Zelvin (KD), vice ordförande i omsorgsnämnden.

Senast uppdaterad: 19 januari 2022