Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Växjö kommun skänker rullstolar och rollatorer till krigsdrabbade i Ukraina

Växjö, Alvesta och Ljungby kommuner har tillsammans med biståndsorganisationen Human Bridge skickat hjälpmedel till civilbefolkningen i Ukraina. Den första leveransen gick i förra fredagen och mer hjälpmedel kommer nu skickas löpande.

Hjälpmedlen som skickas består av överskott av återlämnade kommunala hjälpmedel som kommer in till hjälpmedelsverksamheten, till exempel rullstolar, rollatorer, kryckkäppar, medicinteknik och vårdsängar. Under första leveransen skänkte Växjö kommun 15 rollatorer, 8 rullstolar och 2 gåbord.

- Vi har många hjälpmedel som kan hjälpa behövande och det värmer i hjärtat att vi på Växjö kommun kan bidra då behovet är extremt stort. Våra medarbetare har på ett beundransvärt sätt engagerat sig för att göra detta möjligt, säger Ulf Gustavsson, avdelningschef för kommunrehab i Växjö kommun.

Leveranserna till Ukraina är ett samarbete mellan Alvesta, Ljungby och Växjö kommun tillsammans med biståndsorganisationen Human Bridge. Leveranser av hjälpmedel kommer att ske löpande.

Bakgrund och mer information om leveranserna

Hjälpmedlen som Växjö kommun skickar går med Human Bridges ordinarie sändningar till Ukraina. Sändningarna har hittills gått till städerna Kiev, Rivne, Lviv, Uzhhorod och Korosten. Förutom hjälpmedel levererar Human Bridge sjukvårdsutrustning, hygienartiklar, förbands- och förbrukningsmaterial, filtar och täcken.

Senast uppdaterad: 24 mars 2022