Vecka för vård- och omsorgsyrken

Nu är det dags för Vård- och omsorgscollegeveckan. Hela vecka 42 (15-19 oktober) är fokus på att skapa nyfikenhet och intresse för utbildningar och yrken inom vård och omsorg. 

– Vi vill genom VO-Collegeveckan visa att vi har många intressanta och viktiga yrken med spännande och utmanande arbetsuppgifter, säger Suzanne Madar Örkenrud, omsorgschef särskilt boende. – Under veckan får vi möta våra framtida medarbetare så VO-College är en viktig arena för oss.

– Det är viktigt att visa på bredden av yrken och därmed att det finns flera studievägar inom vård- och omsorg, säger Åsa Iburg, personalspecialist på omsorgsförvaltningen Växjö kommun. – Vi har något för alla och det finns goda chanser att få jobb efter genomförd utbildning.

Ta del av aktiviteter i länet på webbplatsen www.vo-college.se/kronoberg/länk till annan webbplats

Bakgrund

Vård- och omsorgscollege är en plattform för samverkan mellan arbetsgivare, fackförbund och utbildare inom vård- och omsorgssektorn. Det är också en kvalitetsstämpel som visar att den som utbildat sig inom ett Vård- och omsorgscollege har gått en utbildning i nära samverkan med arbetslivet, och därmed har goda chanser att få jobb.
Inom VO-College samarbetar flera organisationer inom länet; Växjö kommun och sju andra kommuner, Region Kronoberg, fackförbundet Kommunal, fyra privata arbetsgivare samt Linnéuniversitetet och Arbetsförmedlingen.

Målet är att tillsammans skapa och utveckla relevanta utbildningar inom vård och omsorg. Genom att samverka kan vi även höja kvaliteten på utbildningarna inom området.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 12 oktober 2018