Stöd till anhöriga

Lever du med, eller stödjer, en familjemedlem eller vän som har en funktionsnedsättning, är sjuk, äldre, lever med psykisk ohälsa, missbrukar eller är utsatt för/utövar våld? Då kan du får stöd, råd och hjälp genom våra anhörigstöd.

För att klara av att vara ett stöd för din närstående behöver du ibland själv också få stöd.
Oavsett om du är förälder, syskon, barn, make/maka, partner, granne eller vän så kan du kontakta kommunen för att få hjälp, avlastning eller mer information.

Som anhörig finns dessa möjligheter för dig beroende på vilken situation du är i:

Anhörigstöd på nätet

För dig som vill ha kontakt med andra anhöriga via nätet erbjuder kommunen e-tjänsten En bra plats - en samlingsplats för information, råd och stöd till anhöriga. Tjänsten är kostnadsfri för användaren (16-94 år) och tillgänglig dygnet runt.

En bra plats erbjuder lättillgänglig information, forskning och fakta, både i text och i korta filmer. Här kan du möta andra anhöriga i hela landet i en liknande situation som din. Du väljer själv hur anonym du vill vara för dem du samtalar med.

www.enbraplats.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du läsa mer och skapa en användare.

Välkommen till Anhörigcafé

Du som är anhörig till en äldre eller svårt sjuk person är välkommen på anhörigcafé tillsammans med din partner. Här bjuder vi på fika, aktiviteter och en trevlig samvaro tillsammans.

Vi träffas på Sommarvägen 3, Växjö och nås på 0470-410 00. Ingen föranmälan krävs
Varmt välkommen!

Anhörigcaféerna är inställda tillsvidare på grund av coronapandemin.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 10 juni 2020