Lever du med, eller stödjer, en familjemedlem eller vän som har en funktionsnedsättning, är sjuk, äldre, lever med psykisk ohälsa, missbrukar eller är utsatt för/utövar våld? Då kan du får stöd, råd och hjälp genom våra anhörigstöd.
Följande aktiviteter erbjuder vi:
För att få veta mer om aktiviteter och olika stödformer ringer du vårt kontaktcenter 0470-410 00. Fråga efter anhörigkonsulent.
Det handlar om oss är en föreläsningsserie som handlar om psykisk ohälsa och funktionsnedsättningar. Du kan ta del av föreläsningarna på två sätt, fysiskt deltagande eller digitalt. Båda är kostnadsfria.
Föreläsningarna hålls fysiskt på Galaxen, Växjö bibliotek. Max 45 deltagare per tillfälle. Du anmäler dig via info@vaxjo.se eller 0470- 410 00. Anmälan är bindande.
Du kan också ta del av filmade versioner av föreläsningarna. Filmerna publiceras på den här sidan samma dag som föreläsningen hålls fysiskt.
Emma Palmgrens föreläsning handlar om att växa upp i en dysfunktionell familj med oro och ångest. Hon kommer berätta hur hon tagit sig igenom sin barndom och vägen in i vuxenlivet.
7 september 2020 klockan 17-19 i Galaxen, Växjö bibliotek.
Föranmälan krävs.
En filmad version av föreläsningen publiceras 7 september.
2004 dog Christer Karlssons bror i en hjärtinfarkt i sömnen. Christers värld vändes upp och ned och med det kom en ny erfarenhet - panikångest. I hans föreläsning får du ta del av hur han fann styrka och tog hjälp för att acceptera sin brors död och våga blicka framåt.
5 oktober 2020 klockan 17-19 i Galaxen, Växjö bibliotek.
Föranmälan krävs.
En filmad version av föreläsningen publiceras 5 oktober.
Leon Axbom berättar i sin föreläsning om sitt missbruk. I tidiga tonår drack han alkohol för första gången, vilket ledde till ett missbruk. Han berättar om ett liv med psykisk ohälsa, om sin förändring och hur han mår och hanterar livet idag.
En filmad version av föreläsningen publiceras 9 november.
Kom och lyssna på Mats när han pratar om mobbning, vuxnas frånvaro och sin ensamhet. Han delar med sig av hur allt förändrades när han började gymnasiesärskolan och hur viktig teatern är i hans liv.
En filmad version av föreläsningen publiceras 7 december.
För dig som vill ha kontakt med andra anhöriga via nätet erbjuder kommunen e-tjänsten En bra plats - en samlingsplats för information, råd och stöd till anhöriga. Tjänsten är kostnadsfri för användaren (16-94 år) och tillgänglig dygnet runt.
En bra plats erbjuder lättillgänglig information, forskning och fakta, både i text och i korta filmer. Här kan du möta andra anhöriga i hela landet i en liknande situation som din. Du väljer själv hur anonym du vill vara för dem du samtalar med.
På www.enbraplats.se kan du läsa mer och skapa en användare.
Du som är anhörig till en äldre eller svårt sjuk person är välkommen på anhörigcafé tillsammans med din partner. Här bjuder vi på fika, aktiviteter och en trevlig samvaro tillsammans.
Vi träffas på Sommarvägen 3, Växjö och nås på 0470-410 00. Ingen föranmälan krävs
Varmt välkommen!
Anhörigcaféerna är inställda tillsvidare på grund av coronapandemin.
Omsorgsnämnden har beslutat om en anhörigpolicy som gäller för alla verksamheter inom omsorgsnämndens område. Policyn gäller oavsett inom vilken lagstiftning verksamheten drivs och för både kommunala och privata utförare.