Eldningsförbud i Kronobergs län

Eldningsförbud gäller i hela Kronobergs län från klockan 10.00 lördag den 30 maj och tills vidare. Currently there is a fire ban throughout Kronoberg County.

Stäng meddelande

Förebyggande hembesök

Känner du dig otrygg i ditt hem? Har du snubblat över saker eller trillat ner när du försökt byta gardiner? Har du ingen hemtjänst eller har du precis fått beslut om att du ska få hemtjänst?

Nu kan du som är 67 år eller äldre och som känner dig otrygg i ditt hem men som ännu inte har något bistånd från kommunen, eller har fått nytt biståndsbeslut om matdistribution, trygghetslarm och/eller nya serviceinsatser, få besök av en rehabassistent, vi kallar funktionen för ”förebyggare”.

Du får då både muntlig och skriftlig information samt individuella råd om hur du kan förebygga fall och undernäring. Vi går igenom vilka säkerhetsrisker som finns samt var du kan hitta aktiviteter för att undvika att du känner dig ensam.

Vid besöket visar förebyggaren även en kort film med fallförebyggande övningar och du får möjlighet att prova ett mellanmål framtaget av köket på Älgvägen.

Förebyggaren kan vid besöket hjälpa dig med små praktiska saker som annars hade inneburit en fallrisk, till exempel byte av glödlampor i taklampor och byta batterier i brandvarnare.

Kontakt

Ring vårt kontaktcenter 0470-410 00 om du vill ha ett förebyggande hembesök.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 20 april 2020
Stöd och omsorg