Västerbron får nya trappor

På onsdag den 10 maj startar arbetet med att ta bort den provisoriska trappan på södra sidan av Västerbron för att ersätta med en permanent. Arbetet beräknas klart oktober 2017.

Västerbron är stationsområdets nya bro som ligger väster om resecentrum. Det är nu dags att ersätta den provisoriska trappan på södra sidan med en permanent och bygga klart torget framför. Under perioden den 10 maj till och med 31 oktober kommer du därför inte kunna ta trapporna på södra sidan av Västerbron.

Istället hänvisar vi dig till hissen vid Västerbrons södra sida om du ska ta dig över till norra eller södra sidan och/-eller till Klosterbron vid resecentrum om du ska till spår 4. 

Vi uppmanar alla att planera sin resa, vara uppmärksamma och följa anvisningarna på plats.

Bakgrund

Västerbron öppnades sommaren 2014 och är ett nytt stråk som binder samman Centrum med stadsdelen Söder. Det är ett lättare sätt att passera över spåren från väster. Västerbrotorg kommer att bli en plats för resenärer som ska ta sig till och från spåren från Västerbron. Här kommer du även kunna parkera din cykel. Bron och torget är delar av stadsutvecklingsprojektet Växjö stationsområde. 

Läs mer om stadsutvecklingsprojektet Växjö stationsområde här.  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 25 juli 2017