Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Vinnaren i cykeltävling utsedd

Stort grattis till Tobias Allvin på Öster som tog hem priset i Instagramtävlingen Växjö cyklar.

Priset, en elcykel av modellen Ecoride ambassadör 28 tum 8-VXL och en cykelhjälm, delades ut i samband med Vårstad den 26 maj.

Tobias Allivins motivering till varför han cyklar lyder: "Cykling ger mig frisk luft, motion och en underbar stund med mina fantastiska barn."

Växjö kommuns motivering till varför Tobias vann lyder: "För att du med din bild visar att det går att lösa
vardagspusslet på cykel samtidigt som din motivering beskriver fördelarna som du får på köpet: Frisk luft, motion och för att det ger dig en underbar stund med dina barn. Din bild och ditt tankesätt inspirerar andra föräldrar till att
tänka och göra likadant. Vi tror också att du inspirerar dina barn till att välja cykeln i framtiden,  vilket är den högsta vinsten av allt!

Stort tack riktas också till alla som deltog i tävlingen med fina, kloka och underfundiga bilder och motiveringar.

Om tävlingen

Som ett led i att få fler att upptäcka fördelarna med att cykla utlyste Växjö kommun under maj månad en tävling på Instagram där vinsten var en elcykel. För att delta i tävlingen skulle man ladda upp sin bästa cykelbild på Instagram och skriva en kort motivering om varför man cyklar. Tävlingen pågick 24 april – 13 maj. 40 bidrag kom in och vinnaren utsågs av en jury beståendes av tjänstepersoner med inriktning trafik och cykel, hållbara resor och kommunikation.

Senast uppdaterad: 8 mars 2022