Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Trafikavstängningar i samband med ombyggnation av Storgatan

Från den 20 september stänger vi delar av Smedjegatan, Kasernvägen och Vikingagatan i Växjö. Samtidigt öppnas Västerledsrondellen återigen upp för trafik.

  • Från den 20 september är Smedjegatan, sträckan mellan Storgatan och Bollgatan, avstängd för trafik. Trafik leds om via Viktor Rydbergsgatan - Arabygatan - Storgatan. Den aktuella sträckan beräknas öppna i mitten av oktober igen.  
  • Kasernvägen, sträckan mellan Storgatan och Honnörsgatan, är avstängd för trafik från den 20 september till och med slutet av december. Omledning sker via Honnörsgatan - Sambandsvägen - Storgatan. Trafik kan passera på Storgatan.
  • Vi behöver även stänga av för trafik strax norr om Vikingarondellen, vilket betyder att man varken kan köra in eller ut på den norra sidan av Vikingagatan. Det går dock bra att passera genom Vikingarondellen samt köra söderut.
  • Storgatan, sträckan mellan Arabygatan och Vikingagatan, är fortsatt avstängd för trafik i östlig färdriktning in mot centrum. Sträckan beräknas kunna öppnas för trafik igen i början av oktober.

Samtidigt öppnas Västerledsrondellen återigen upp för trafik i alla fyra väderstreck efter en tids avstängningar.

Avstängningarna är nödvändiga för att kunna utföra ombyggnation av delar av Storgatan som ska öka framkomligheten för buss, cykel och bil.

Välj gärna annan resväg om det är möjligt. Vi tackar för tålamod och visad hänsyn.

Senast uppdaterad: 11 december 2019