Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Lassaskog hemvård Växjös cykelvänligaste arbetsplats

Vinnare av utmärkelsen "Växjös cykelvänligaste arbetsplats" går i år till Lassaskog hemvård. Arbetsplatsen använder cykel alla dagar på året som transportmedel till sina brukare.

För andra året i rad anordnar Växjö kommun tävlingen "Cykelvänlig arbetsplats". Arbetsplatser runt om i kommunen har anmält sig och nu har juryn utsett Lassaskog hemvård som vinnare i tävlingen. Juryn bestående av medarbetare på Växjö kommun och föreningar med cykelverksamhets motivering lyder:

"Med djärva och nydanande grepp har Lassaskog hemvård gått från tjänstebil till 100% tjänstecyklar. Personalen som cyklar till sina brukare året runt kan välja att använda elcykel eller vanlig cykel. Via ett unikt avtal möjliggörs det för de anställda att även använda tjänstecykeln för privat bruk. En möjlighet många nyttjar och som bland annat resulterat i lägre omkostnader för cykelreparationer men framför allt, frisk och välmående personal.

Att satsa på cykeln som tjänstefordon är inte bara gynnsamt för personalens hälsa och välbefinnande, det innebär även att man tar sig fram enklare och snabbare i staden än med bil, utan klimatavtryck och till en betydligt lägre kostnad. Det är alltså både hälsosamt, klimatsmart och kostnadseffektivt för Lassaskog hemvård att vara en cykelvänlig arbetsplats.

Lassaskog hemvård uppfyller de flesta av kriterierna i Cykelvänlig arbetsplats och man strävar hela tiden efter att bli än mer cykelvänliga."

Grattis till utnämningen "Växjös cykelvänligaste arbetsplats 2018".

Senast uppdaterad: 28 september 2018