Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Kontroll av parkerade cyklar

På måndag 1 oktober startar en kontroll av cyklar som står parkerade på Växjö stationsområde, i delar av Växjö centrum och Teleborgs centrum. Informationslappar sätts upp i de berörda områdena.

Kontrollen av parkerade cyklar gör det enklare att sköta renhållningen i området. Det blir också fler lediga cykelparkeringar till de cyklister som behöver parkering. För att se vilka cyklar som är övergivna sätter vi en lapp på alla cyklar. Cyklar som står parkerade på samma ställe i mer än tre veckor (21 dagar) kommer senare att transporteras bort och lämnas till polisens cykelförråd. Cyklar som är trasiga kommer att ges bort direkt till kommunen eller staten.

Letar du efter din cykel?

Polisens cykelförråd på Krukmakargatan 1 tar hand om övergivna cyklar och letar efter ägaren i tre månader. Kontakta polisen för mer information om hur du gör en anmälan. Om du gör en anmälan är det lättare för polisen att hitta dig som ägare när cykeln lämnas in till polisen. Uppge ramnummer och andra viktiga kännetecken. Om du inte anmält till polisen att din cykel saknas eller inte hämtar ut din cykel inom tre månader ges cykeln till Polismyndigheten.

Vi hoppas att du har förståelse och tackar för att du cyklar i Växjö - Europas grönaste stad.

Cykelparkeringskontrollen är ett samarbete mellan Växjö kommun och Polismyndigheten. Kontrollen sker enligt Lag om flyttning av fordon i vissa fall (SF 1982:129, § 6) och förordning SFS 1982:198.

Senast uppdaterad: 8 mars 2022