Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Kontroll av parkerade cyklar

Måndagen den 15 april startar en kontroll av cyklar som står parkerade på Växjö stationsområde, i delar av Växjö centrum och delar av Teleborgs centrum.

Kontrollen av parkerade cyklar gör det enklare att sköta renhållningen i området. Det blir också fler lediga cykelaparkeringar till de cyklister som behöver parkering.

För att se vilka cyklar som är övergivna sätter vi en lapp på alla cyklar. Cyklar som står parkerade på samma ställe i mer än tre veckor (21 dagar) kommer senare att transporteras bort och lämnas till polisens cykelförråd. Cykelvrak som flyttas kommer att ges bort direkt till kommunen eller staten.

Letar du efter din cykel?

Polisens cykelförråd på Krukmakargatan 1 tar hand om övergivna cyklar och letar efter ägaren i tre månader. Kontakta polisen för mer information om hur du gör en anmälan.

Om du gör en anmälan är det lättare för polisen att hitta dig som ägare när cykeln lämnas in till polisen. Uppge ramnummer och andra viktiga kännetecken. Om du inte anmält till polisen att din cykel saknas eller inte hämtar ut din cykel inom tre månader ges cykeln till Polismyndigheten.

Senast uppdaterad: 15 april 2019