Kontroll av parkerade cyklar

En kontroll av parkerade cyklar pågår vid Växjö stationsområde, i delar av Växjö centrum och Teleborgs centrum. Cyklar som stått parkerade på samma ställe i mer än tre veckor kommer från och med 7 maj att transporteras bort.

Cyklar som stått parkerade på samma ställe i mer än tre veckor (21 dagar) kommer från och med tisdagen den 7 maj att transporteras bort. Cyklarna lämnas då till polisens cykelförråd. Cykelvrka som flyttas kommer att ges bort direkt till kommunen eller staten.

Informationslappar har satts upp i de berörda områdena. För att se vilka cyklar som är övergivna sätter vi en lapp på alla cyklar. Kontrollen av pakrerade cyklar gör det enklare att sköta renhållningen i området. Det blir också fler lediga cykelparkeringar till de cyklister som behöver parkering.

Letar du efter din cykel?

Polisens cykelförråd på Krukmakargatan 1 tar hand om övergivna cyklar och letar efter ägaren i tre månader. Kontakta polisen för mer information om hur du gör en anmälan. Polisens cykelförråd kan nås på telefon 010- 562 21 06.

Om du gör en anmälan är det lättare för polisen att hitta dig som ägare när cykeln lämnas in till polisen. Uppge ramnummer och andra viktiga kännetecken. Om du inte anmält till polisen att din cykel saknas eller inte hämtar ut den inom tre månader ges cykeln till Polismyndigheten.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 3 maj 2019