Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

IST Group är Växjös cykelvänligaste arbetsplats

Årets vinnare av priset Växjös cykelvänligaste arbetsplats är i år IST Group. Ett företag med stora ambitioner när det kommer till cykelfrämjande åtgärder, enligt juryns motivering.

Under tekniska nämndens sammanträde delade Sofia Stynsberg (M), ordförande i nämnden ut priset till Växjös cykelvänligaste arbetsplats, IST Group. På andra och tredje plats kom Arkitektbolaget respektive Länsstyrelsen i Kronobergs län, som också var på plats för att ta emot pris.

Juryns motivering till IST Group som cykelvänligaste arbetsplatsen lyder:

”Trots att det är första året företaget är med i tävlingen har de redan uppnått nästan alla kriterier. IST Group har stora ambitioner när det kommer till cykelfrämjande åtgärder, bland annat genom en resepolicy som prioriterar cykel och gång. De visar prov på konkreta åtgärder genom till exempel att anställda på IST Group får rabatt hos en lokal cykelhandlare och kan det finns möjlighet att leasa en cykel via företaget. Fördelarna med att ta cykeln lyfts internt genom intranät, föreläsningar och personalmöten. Företaget främjar vintercykling genom att till rabatterad kostnad erbjuda byte till vinterdäck på de anställdas cyklar under arbetstid.

Juryn är imponerad av det arbete som gjorts under kort tid och ser fram emot hur IST Group fortsätter att utvecklas till en än mer cykelvänlig arbetsplats. Genom vinsten hoppas vi att andra företag och organisationer kan inspireras av IST Groups fantastiska arbete med cykelfrämjande åtgärder”.

I år lottades det även ut en elcykel bland de deltagande företagen och organisationerna. Vinnarna av den blev Nätverket SIP, som får en elcykel till sin arbetsplats.

Mer information om tävlingen Cykelvänlig arbetsplats.

Senast uppdaterad: 8 mars 2022