Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Felanmäl trasig gatubelysning

I Växjö kommun finns över 24 000 lampor på våra kommunala vägar. Om du ser att gatubelysningen inte fungerar kan du felanmäla det i vår e-tjänst.

Genom att felanmäla trasig gatubelysning kan vi snabbare åtgärda trasiga lampor. Trasig gatubelysning kan bero på flera saker. Ofta handlar det om stolpen eller att vi behöver byta själva ljuskällan, vilket går snabbt att laga. Ibland kan felen bero på kabelfel som orsakar kortslutning och att säkringen går. Då kan det ta längre tid för oss att laga gatubelysningen eftersom kabeln fram till stolpen behöver felsökas.

I vissa fall kan en lampa tändas, men slockna igen efter några timmar. Då behöver vi felsöka under dagtid för att kunna åtgärda problemet och tänder därför gatubelysningen i det aktuella området mitt på dagen.

När du felanmäler trasig gatubelysning är det bra om du är så noggrann som möjligt för att underlätta och påskynda reparationen. Genom att skriva vilken stolpe på gatan som inte lyser går det fortare för oss att lokalisera felet och laga den trasiga belysningen.

Din felanmälan bör innehålla det här

  • Adress och vilken stolpe på gatan som är trasig
  • Beskriv vilken typ av fel det är. Blinkar ljuskällan eller har den slocknat helt och hållet?
  • Använd rutan som heter Beskrivning för mer detaljer, till exempel ”tredje stolpen norrut från korsningen Storgatan/Arabygatan”
  • Om stolpen har två eller flera armaturer får du gärna skriva vilken av dem det är som felar

Felanmäl gatubelysning.

Senast uppdaterad: 27 november 2019