Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Nya biljettlösa parkeringsautomater i Växjö centrum

Den här veckan påbörjar Växjö kommun arbetet med att byta ut och ta bort gamla parkeringsautomater i Växjö centrum. Arbetet beräknas vara klart i slutet av nästa vecka (vecka 4). Bytet av parkeringsautomater görs för att möta högre säkerhetskrav vid kortbetalning.

Antalet parkeringsautomater minskar samtidigt, från 65 till 21 stycken. Under tiden vi utför bytet kan det förekomma driftstörningar i automaterna och vi hänvisar därför till att betala parkeringsavgift med någon av våra parkeringsappar, SMS Park och Parkster. Det kommer att finnas fungerande parkeringsautomater vid ett flertal parkeringsplatser, se karta nedan.

Så här betalar du din parkeringsavgift i de nya parkeringsautomaterna

  • Du behöver inte längre någon biljett att sätta i fönsterrutan på bilen. Istället knappar du in ditt registreringsnummer samtidigt som du betalar och på så vis registrerar du att parkeringsavgiften är betalad.
  • I alla parkeringsautomater kommer du kunna ”blippa” ditt kort.
  • Det kommer att finnas automater för både mynt- och kortbetalning. De kombinerade kort- och myntautomaterna placeras vid de stora parkeringsytorna, vid kommunhuset och lasarettet.
  • På de parkeringsplatser där det inte finns några automater kan du använda parkeringsapparna för att betala din parkeringsavgift. Växjö kommun har avtal med två leverantörer, SMS Park och Parkster.
Bilden visar de parkeringsautomater som går att använda sig av under vecka 4.

Blå punkt visar var det finns en parkeringsautomat där du kan betala med kort eller mynt under vecka 4.

Senast uppdaterad: 16 januari 2020