Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Avgiftsfri parkering avslutas 1 juli och SMS park övergår till Easypark.

Den avgiftsfria parkeringen på kommunala platser avslutas. Det innebär att från den 1 juli gäller samma parkeringsavgifter, tider och zoner som innan den tillfälliga avgiftsfria parkeringen infördes. Från samma datum ändras SMS park till Easypark som betalningsalternativ.

I mars beslutades om avgiftsfri parkering på kommunala platser i Växjö centrum för att stötta näringslivet under corona. Den avgiftsfria parkeringen gällde i tre månader och den tiden löper nu ut.

Från den 1 juli gäller de parkeringsavgifter, tider och zoner som var aktuella innan den tillfälliga avgiftsfria parkeringen infördes. Vad som gäller för den plats du parkerar på står på tillhörande parkeringsskylt.

Vissa parkeringsautomater kommer att vara övertäckta eftersom de inte är i bruk. Gå då istället till en närliggande p-automat och lös en biljett eller betala avgiften med mobilen.

Det finns flera sätt att betala din parkering

Parkeringsautomaterna är biljettlösa. När du betalar anger du ditt registreringsnummer i parkeringsautomaten och tiden du ska parkera.

Alla parkeringsautomater tar kontokort. Vid de stora parkeringarna finns det även parkeringsautomater där du kan betala med mynt.

Använd Parkster eller Easypark från 1 juli

På alla parkeringar går det också att betala via SMS eller olika appar. Sedan tidigare erbjuder Parkster den tjänsten i Växjö. Från och med 1 juli 2020 blir SMS Park en del av Easypark. Det betyder att du ska använda EasyPark-appen för betalning från detta datum. Att betala parkering via SMS kommer att fungera som vanligt. Du som är kund kommer att få mer information från företaget.

Senast uppdaterad: 22 juni 2020