Nya Klosterbron lyfts på plats

Till helgen kommer den nya Klosterbron att lyftas på plats. Under tiden arbetet pågår kommer all tågtrafik att vara avstängd.

Klosterbron

Illustration: Sweco

Trafikverket stänger av all tågtrafik från fredag kväll (27 maj) till och med natten till måndag (31 maj) och sätter in ersättningsbussar som går från Norra Järnvägsgatan.

Trots att den nya Klosterbron lyfts på plats under helgen kommer den inte att öppna förrän i månadsskiftet juli/augusti 2022.

- När bron väl ligger på plats fortsätter arbetet med att färdigställa den, så att vi kan öppna den för gående och få vår nya koppling mellan det nya stations- och kommunhuset, centrum, Söder och plattformarna senare i sommar, säger Sofia Iderheim, projektledare på Växjö kommun.

Från fredag kväll (27 maj) till och med söndag morgon (30 maj) kommer Raoul Wallenbergs gata att vara helt avstängd för all trafik, även för gång- och cykeltrafik.

Tänk på att omledningsvägarna kan ta längre tid att gå. Planera din resa i god tid och var uppmärksam på omledningsskyltar så att du hinner med ditt tåg eller buss. Omledningar kommer att vara kvar fram tills att bron öppnar senare i sommar.
Ombyggnad gator Växjö stationsområde.

Senast uppdaterad: 27 maj 2022