Nu öppnar Växjös första cykelbibliotek

Den 24 april klockan 18.30 öppnar Växjös första cykelbibliotek, en tjänst där kommuninvånare får möjlighet att testa nya sätt att resa och pendla. I cykelbiblioteket finns det 21 cyklar i olika modeller att låna, allt från vikbara cyklar till lastcyklar och gravelbikes.

I cykelbiblioteket finns det snabba elcyklar för att pendla långdistans och vikbara cyklar för dig som behöver ha cykeln med på bussen eller tåget. Du kan även låna olika sorters lastcyklar om du till exempel behöver skjutsa barn eller veckohandla.

För att få låna en cykel behöver du vara 18 år och boende i Växjö kommun. Cykeln bokas digitalt på Växjö kommuns webbplats och du hämtar ut den i en av fyra anslutna cykelaffärer. Butikerna hjälper även till med justeringar och service. När du lånar en cykel behöver du skriva på ett låneavtal. I samband med att du lämnar tillbaka cykeln fyller du i en utvärdering. Utvärderingen används sedan för att utveckla själva cykelbiblioteket och förutsättningarna för cykling i Växjö kommun.

Läs mer och boka din cykel. Bokningen öppnar klockan 18.30 den 24 april.

Välkommen på invigning

Cykelbiblioteket invigs onsdagen den 24 april klockan 18.30 på Palladium i Växjö. Det bjuds lite enklare plockmat och filmvisning av den saudiarabaiska filmen "Den gröna cykeln". Cykelbutikerna kommer att finnas på plats för att visa några modeller av cyklar som ingår i cykelbiblioteket.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 24 april 2019