Betala med parkeringsapp vid simhallsparkeringen

Från och med 4 november kan du betala din parkeringsavgift vid simhallsparkeringen med hjälp av parkeringsapp eller med mobilen. Vid årsskiftet ersätter parkeringsapp och mobilbetalning möjligheten att betala med kort eller mynt.

När du parkerar vid simhallen i Växjö kommer du från och med 4 november kunna betala din parkeringsavgift med samma parkeringsappar som i resten av centrum. Kommunen har avtal med två leverantörer av parkeringsappar, SMS Park och Parkster.

Simhallsparkeringen kommer få en egen områdeskod som du hittar på skyltar på parkeringsplatsen. Det kostar fem kronor i timmen att parkera vardagar mellan klockan 9-18, övrig tid gratis.

Just nu genomför Växjö kommun en ny upphandling av parkeringsautomater för att möta högre säkerhetskrav på kortbetalning. Det innebär att vid årsskiftet minskar antalet parkeringsautomater i centrum, från 65 till 21 automater. Simhallsparkeringen är en av de parkeringar som då helt går över till app- och mobilbetalning, men fram till årsskiftet har du fortfarande möjlighet att betala med kort eller mynt.

Läs mer om parkeringar i Växjö.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 oktober 2019