Ladda och tanka bilen grönt

Har du elbil, gasbil eller etanolbil? Här kan du ladda bilen eller tanka etanol och biogas. 

Laddstolpar för elbil

Laddstolparna är till för att ladda bilen under en kort tid medan du gör dina ärenden. Möjlighet finns för snabb- och långsam laddning. Än så länge laddar du din elbil gratis på laddstolparna.
Karta över laddstolparna.
länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Gas för gasbil

Var tankstationer finns för gasbil framgår av kartan. 
Karta över gasstationer.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster 

HVO – det nya biodrivmedlet

Merparten av den diesel som säljs på bensinstationer i Växjö innehåller redan minst 30 % förnybar andel av HVO. Med andra ord – du som kör på diesel har minskat din bils klimatpåverkan med bortåt en tredjedel det senaste året.

Om HVO

Det snabbast växande biodrivmedlet i Sverige just nu är HVO – en förnybar diesel som bl a tillverkas av tallolja, rapsolja och slaktavfall. Merparten av den diesel som säljs på bensinstationer i Växjö innehåller redan minst 30 % förnybar andel. I början av 2015 invigdes dessutom Växjös första tankställe för ren HVO, som används av åkeribranschen. 

Etanol E85

Du kan tanka din bil med E85 på ett flertal bensinstationer i Växjö. Du hittar dem genom att gå in på respektive stations egen webbplats.

På den här länken kan du hitta mer information om tankställen för HVO och RMElänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 1 november 2018
Trafik och stadsplanering