Arenastaden

Arenastaden är ett samarbete mellan kommunen, näringslivet och Linnéuniversitetet för att sporten ska möta vardagen och akademin. Arenastaden i Växjö ska vara ett centrum för idrott, utbildning, ledarskap och evenemang samt skapa möten mellan människor.

Arenastaden ligger i västra delen av Växjö. Idag finns det flera arenor på området för bland annat hockey, fotboll och innebandy. Nu bygger vi bostäder och kontor.

Visionsskiss över Arenastaden med olika arenor, bostäder och kontor.

Vår vision av Arenastaden. Bilden kommer inom kort att uppdateras.

Vad händer nu?

Bostäder

I norra delen, närmast Hejaregatan, kommer det att byggas cirka 400 bostäder. Här planerar Växjöbostäder, Kärnhem, NCC och K2A att bygga både hyresrätter och bostadsrätter. Byggstart sommaren 2021.

Utbyggnad av vatten och avlopp samt gator planeras påbörja i december 2020 och beräknas vara klart juni 2021.

Arbeten med busshållplatsen vid Hejaregatan

För ökad kapacitet och bättre upplevelse för dig som resenärer kommer busshållplatsen vid Samarkand att byggas om. Arbetet startar den 7 september och kommer att pågå i 10 veckor. Under tiden som arbetet pågår kommer busshållplatsen att flyttas tillfälligt till Hejaregatan. Du som trafikant kommer att kunna ta dig fram längs Hejargatan under hela byggperioden.

Vad har hänt?

Kontor

ArtOn24 har byggt en kontorsbyggnad i två etapper på Arenastaden. Hyresgästen Fortnox flyttade in i början av 2017 samt i januari 2020. Det nya huset byggs bredvid nuvarande kontor och länkas samman genom en inglasad passage. 

ICON

APP har byggt ICON Växjö med 20 våningar. ICON Växjö innehåller Växjö Fria Gymnasieskola, frisör och barberare, kontorslokaler, 260 bostäder, reception och café, spa och gym, takterrass, skybar, konferensrum samt lägenhetshotell. Byggnaden blev klar för inflytt i oktober 2018 medan bland annat skybaren öppnade våren 2019. Läs mer om projektet på APPs webbplats.länk till annan webbplats 

Hybridgräsplan

En hybridgräsplan har byggts i Arenastaden. Hybridgräsplanen gör att man kan använda planen under en längre säsong.

Klätterhall

Vöfab har byggt en klätterhall i Idrottshuset.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 7 september 2020
Trafik och stadsplanering