Gångtrafik

Som gångtrafikant räknas du som går,springer sitter i rullstol, använder rullator, kick-board, rullskidor, rullskridskor och skateboard. De senare kan även räknas som cyklister beroende på hastighet.

Säker gång

Du som går räknas som en gångtrafikant. På Transportstyrelsens och NTFs hemsidor kan läsa mer om vilka regler som gäller för gående. Se under Mer information.

Läs också mer om gångtrafikanter på FOTs hemsida. FOT betyder Fotgängarnas förening och verkar för att det ska bli säkrare och enklare att kunna gå i trafiksystemet.

  • Du som är förälder - gå gärna med barnen till skolan. På så sätt lär barnen känna sin närmiljö och får tillsammans med dig nyttig trafikträning.
  • Använd reflexvästar eller reflexdetaljer på kläderna när det är mörkt. Tvätta kläder enligt tvättråd så reflexerna inte förstörs.
  • Små barn kan med fördel använda reflexväst även på dagtid.

Natursköna stråk

Växjö kommun investerar stort i gång- och cykeltrafiken. Gå eller cykla Växjö runt och upptäck Växjö! Eller prova Växjöåttan, ett cirka 8 km långt stråk runt Växjösjön och Trummen. Beundra konstverk längs med vägen.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 29 augusti 2017
Trafik och stadsplanering