Cykelvänlig arbetsplats

Utmärkelsen Cykelvänlig arbetsplats riktar sig till arbetsgivare och arbetsplatser i Växjö kommun som uppmuntrar och underlättar för sina anställda att cykla till jobbet.

Det finns ett flertal arbetsplatser som på olika sätt underlättar och gör det enkelt för sina anställda att cykla till jobbet. Med Cykelvänlig arbetsplats vill vi uppmuntra dessa arbetsplatser och stimulera fler till att erbjuda bra förutsättningar som motiverar till cykling.

Utgångspunkten för utmärkelsen är webbplatsen www.vaxjo.se/cykelvanligare där arbetsplatsers "cykelvänlighet" avgörs av hur många cykelvänliga kriterier som uppnås. Kriterierna handlar om sådant som kan underlätta cyklandet för anställda, till exempel att kunna erbjuda möjlighet att duscha och byta om, säkra cykelparkeringar, tjänstecyklar med mera.

Arbetsplatser som uppfyller fem av kriterierna får utmärkelsen Cykelvänlig arbetsplats och belönas med ära och en fin emaljskylt till sin entré. De arbetsplatser som uppnår flest kriterier deltar i nomineringen till Växjös cykelvänligaste arbetsplats där vinnaren presenteras i en helsidesannons i dagspressen.

Genom att uppmärksamma arbetsplatser som erbjuder sina anställda bra cykelförutsättningar skapas möjligheter för fler att välja cykeln till jobbet och i tjänsten. Och du, det kostar inget att vara med.

www.vaxjo.se/cykelvanligare kan du läsa mer om kriterierna och med ett enkelt knapptryck registrera din arbetsplats om du är chef eller skicka ett mail till chefen (om du är anställd) med en uppmaning att anmäla er arbetsplats.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 12 oktober 2017
Trafik och stadsplanering