Lärplattformen IST-lärande

För dig med barn i förskola eller skola i Växjö kommuns kommunala skolor finns en lärplattform med säker inloggning – IST Lärande. Du loggar in med BankID i lärplattformen och kan sedan hitta information om ditt barn från förskolan eller skolan.

Mellan den 2–6 oktober pågår ett underhållsarbete i IST lärande (lärplattformen). Under denna period går det inte att logga in och komma åt systemet. Lärplattformen för förskolan (bloggen) kommer eventuellt behöva stängas ytterligare 2 dagar och är tillgänglig senast 8 oktober.

Just nu problem att logga in i lärplattformen

Problem för vårdnadshavare till nya förskolebarn att logga in

Vårdnadshavare med nya barn i förskolan kan i nuläget inte logga in i lärplattformen och komma åt sitt barns blogg. Felsökning pågår och mer information kommer inom kort.

Generellt problem att logga in med iPhonetelefon

Just nu är det problem att logga in med telefon av märket iPhone. Detta är felanmält. Testa under tiden att:

1. Om du använder Safari som webbläsare på telefonen - installera en app för Chrome och logga in via följande länkar:

2. För att verifiera att din inloggning med Bank-ID fungerar, prova på en dator eller surfplatta med webbläsaren Chrome och logga in via samma länkar som under punkt 1.

Anna Fritzén, vårdnadshavare och kommunanställd, berättar vad lärplattformen är, hur man hittar olika typer av information där och hur du kan ha nytta av den i kommunikationen med ditt barns förskola eller skola.

Inloggning och säkerhet – förskola och skola

För att kunna ta del av informationen på lärplattformen IST Lärande förskola och skola behöver du som vårdnadshavare logga in med så kallad flerfaktorsinloggning. För att komma in på lärplattformen loggar du in med BankID eller med mobilt BankID. Läs mer om BankID på e-legitimationsnämndens webbsidalänk till annan webbplats. Om du har barn i både förskola och skola behöver du logga in separat till lärplattformen för förskola och lärplattformen för skola.

Elever loggar in med sina vanliga inloggningsuppgifter, som de använder i skolan, till bland annat e-post och för att logga in på sin dator.

I vår lärplattform för förskolan, IST Lärande förskola, kommer du att hitta information som handlar om förskolans verksamhet och om ditt barn, med en personlig inloggning. All information ligger i tryggt förvar bakom en säker inloggning, så att det bara är du som vårdnadshavare som har tillgång till det.

På lärplattformen finns en blogg där du som vårdnadshavare ser det som handlar om ditt barn. På bloggen är det är personal på förskolan som skriver och lägger in information. Med lärplattformen och bloggen får du samlad information på ett ställe om ditt barn och förskolans verksamhet.

Information på bloggen i lärplattformen för förskolan

Ditt barns förskola kan berätta om hur de kommer att använda sig av bloggen i IST Lärande förskola och vilken information du kan förvänta dig att hitta där.

Du som vårdnadshavare kan logga in med BankID och ta del av information från skolan om ditt barn. Som vårdnadshavare kommer du att kunna se ditt barns uppgifter, omdömen, information från utvecklingssamtal, men också eventuella anpassningar, betygsvarningar eller åtgärdsprogram. I lärplattformen finns även en blogg där skolan kan skriva inlägg till en, flera, eller alla vårdnadshavare i en klass/undervisningsgrupp eller till hela skolan. 

När något nytt publiceras om ditt barn i lärplattformen kommer du att få ett mejl till den e-postadress som du har lämnat in i systemet Dexter. Detta är en förinställning, men du kan själv gå in och stänga av dina aviseringsmejl.

Vill du se hur det ser ut i lärplattformen för dig som vårdnadshavare? Titta på den korta instruktionsfilmen i länken nedan. För mer detaljer om de olika funktionerna – se de andra instruktionsfilmerna nedan.
Instruktionsfilm i IST Lärande för vårdnadshavarenlänk till annan webbplats

Eleverna kan logga in med sina vanliga inloggningsuppgifter som de brukar använda i skolan. När en elev har loggat in kommer hen att kunna se sina uppgifter som lärare har bedömt, omdömen, eventuella anpassningar, betygsvarningar och åtgärdsprogram. Det kommer också gå att se information från utvecklingssamtal. Läraren kan berätta mer om vad man kommer att kunna se och få information om i lärplattformen. Eleven kommer att få aviseringar till den e-postadress som man har fått från skolan.
Instruktionsfilm i IST Lärande för elevenlänk till annan webbplats

För dig som inte har BankID

Om du inte har BankID - ta kontakt med ditt barns förskola eller skola för att ta del av informationen på annat sätt.

Frågor om lärplattformen

Om du som vårdnadshavare har stött på problem eller har frågor om lärplattformen kan du vända dig till kontaktcenter. Telefonnummer och e-postadress till kontaktcenter finns längst ned på sidan.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 27 augusti 2019
Förskola och skola