Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Växjö kommun söker fler rastfaddrar

På flera av kommunens F-6 skolor finns det behov av rastfaddrar vars syfte är att vara en del i arbetet kring trygghet. Som rastfadder bidrar du till att öka barnens trivsel och att främja utbytet mellan generationer. Nu behöver vi bli fler.

Vad innebär det att vara rastfadder?

Att vara rastfadder innebär ett frivilligt arbete där du, på din fritid, delar med dig av din erfarenhet. Som rastfadder vistas du i skolan i första hand under rasterna och du kan själv lämna önskemål om vilken skola du vill bli placerad på.

Som rastfadder är du försäkrad under tiden som du vistas på skolorna. Du kommer även att erbjudas utbildningstillfällen inför att ditt uppdrag drar igång.

Hur gör jag för att anmäla mig?

För att bli rastfadder, eller få mer information om uppdraget, kontaktar du önskad skolas rektor eller utbildningsförvaltningens samordnare för rastfaddrar, Hanna Grönqvist:

E-post: hanna.gronqvist@vaxjo.se
Telefon: 0470-410 00

Vi hoppas verkligen att detta är något som du skulle kunna vara intresserad av. Röster från nuvarande rastfaddrar berättar att det är ett roligt, omväxlande och viktigt uppdrag och våra skolor och elever behöver just dig.

Mer information om rastfaddrar Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 7 april 2022